eur:
394.3
usd:
370.37
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Viharos széllel érkezett a hidegfront

Északnyugatról délkelet felé erős hidegfront vonul át az országon - olvasható az Országos meteorológiai Szolgálat vasárnap reggeli jelentésében. A Dunántúlon viharos szél fúj, a Balaton térségében 60-70 kilométer/órás széllökéseket mérnek.

Az átvonuló hidegfront hatására vasárnap késő délutánra, estére délkeleten is megszűnik a hőség, de a tiszántúli és északkeleti részeken még mindig 25 (délkeleten 27 is) fok fölött alakul a hőmérséklet napi átlaga (a nap első felében magas hőmérséklet miatt).

Vasárnap bárhol kialakulhat zivatar, legkisebb eséllyel északnyugaton. Heves zivatar (erős széllökésekkel, jéggel) elsősorban északkeleten lehet. Zivatarban néhol akár a 100 kilométer/órát is meghaladhatják a legerősebb lökések. Intenzívebb záporban, zivatarban rövid idő alatt 25-30 mm körüli csapadék eshet.

Az északira, északnyugatira forduló szél vasárnap a Dunántúl nagy részén és a középső országrészben, majd estétől már északkeleten is viharossá (60-80 kilométer/óra) fokozódik.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×