eur:
394.44
usd:
365.1
bux:
65537.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Befejeződött a rendőrségi akció Csókakőn

Befejeződött a rendőrségi akció Csókakőn, a község újra szabadon megközelíthető - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Németh-Kész Mónika elmondta, 14 óra 50 perckor feloldották a zárást. Így most már nemcsak a helybéliek mehetnek be a faluba, hanem bárki.

Hangsúlyozta, semmilyen bűncselekmény nem történt ezen időszak alatt Csókakőn, mindössze a fokozott ellenőrzések során kellett intézkedniük néhány szabálysértés ügyében.

A település műveleti körzetté nyilvánításának okairól és céljairól nem adott tájékoztatást, és azt mondta: "később sem lesz bővebb tájékoztatás az ügyben".

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt tapasztalta, hogy a rendőrségi járművek folyamatosan hagyják el a községet. A vár alatti téren kialakított műveleti pontnál azonban még mindig áll egy sátor, illetve több gépkocsi és kisbusz sorakozik mellette.

A rendőrségi szóvivő korábban úgy nyilatkozott: bűncselekmény elkövetésének megelőzése és a település közbiztonságának fenntartása érdekében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője műveleti körzetté nyilvánította Csókakőt. Szombaton nulla órától korlátozták a bejutást a községbe, mindent és mindenkit ellenőriztek. A községbe bevezető utakat és a környező településeket fokozottan ellenőrizték.

A jelen lévő rendőrök létszámát firtató kérdésre azt válaszolta: elegendő erő állt rendelkezésre ahhoz, hogy a kiszabott feladatokat végre tudják hajtani.

Fűrész György (Fidesz-KDNP), Csókakő polgármestere túlzottnak tartotta a rendőrség fellépését. Az MTI-nek azt mondta, tudomása szerint mintegy háromszáz rendőr jelent meg a Fejér megyei településen, akik feltehetően azt akarták megakadályozni, hogy az Új Magyar Gárda tagokat avathasson. Úgy tudja, hogy a szervezet egyetlen tagja sem tartózkodik a községben.

A Jobbik Fejér megyei elnöke szerint Csókakő is a tervezett helyszínek között volt az Új Magyar Gárda 130 újoncának szombat délelőtti avatásához, ezért jelenhetett meg nagy erőkkel a rendőrség a településen. Árgyelán János az MTI kérdésére azt mondta: a nyáron felavatott csókakői Horthy-szobor előtti Nagy-Magyarország téren lett volna az avatás, amelyet végül egy másik helyszínen tartottak meg. Tudomása szerint Tolna megyében avatott az Új Magyar Gárda 130 újoncot, ami "rendben megtörtént".

Horthy Miklós egykori kormányzó mellszobrát június közepén avatták fel a mintegy 1300 lakosú Csókakőn, a szobrot civil kezdeményezésre, több szervezet összefogásával és az önkormányzat jóváhagyásával állították. Fűrész György akkor bejelentette, hogy április 23-án a képviselő-testület úgy döntött, az egykori Bánya teret átnevezi, amely így mostantól a Nagy-Magyarország tér nevet viseli. A településvezető akkor az MTI érdeklődésére elmondta: az államférfi tisztelete miatt támogatta - "pártokon felüli döntésnek" nevezve - a szoborállítást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Megjelent az Építési és Közlekedési Minisztérium építési beruházás tárgyú közbeszerzési eljárásainak előkészítése során alkalmazandó eljárásrendről szóló rendelet, melynek értelmében az állami építési és kivitelezési beruházások mostantól nem kerülhetnek többe, mint az igazolt nyersanyag és alkatrész beszerzési ára legfeljebb 10%-os profittal növelve, és ez a folyamatban lévő ügyekre is érvényes lesz - tudta meg a Portfolio.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×