eur:
392.56
usd:
366
bux:
66887.72
2024. április 25. csütörtök Márk

Támogatást gyűjt az iskolakezdéshez az Ökumenikus Segélyszervezet

Az MSZP szerint idén kétszer annyiba kerül a tanévkezdés a szülőknek, mint tavaly. Eközben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek tanévkezdését segíti egy adománygyűjtéssel.

Az MSZP szerint idén többe kerül a tanévkezdés a szülőknek, a drágulás oka pedig a kormány rossz gazdaságpolitikája. Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt elnökségi tagja szerint az adókedvezmények is hátrányosan érintik a családok többségét.

Eközben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek tanévkezdését segíti azzal, hogy országos adománygyűjtést szervez - közölte ifj. Kis Boáz, a segélyszervezet sajtóreferense. Kiemelte, hogy az 1353-as adományvonal hívásával 250 forinttal lehet hozzájárulni az akcióhoz, a beérkező pénzből tanszereket vásárolnak a tanulóknak.

Bangóné Borbély Ildikó arról is beszélt, hogy becslések szerint egy év alatt a duplájára emelkedtek a szülők költségei. A szocialista politikus kiemelte, hogy a kormány egy kiszámítható gazdaságpolitikával a családoknak megfelelő jövőképe lenne, amivel a beiskolázás is könnyebben menne.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×