eur:
393.82
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A BKK elektronikus jegyrendszere része lesz a nemzeti egységes kártyarendszernek

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) elektronikus jegyrendszere része lesz a nemzeti egységes kártyarendszernek - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) és a BKK pénteken.

Erre az a megállapodás ad lehetőséget, amelyet a KIM és a budapesti elektronikus jegyrendszer megvalósításáért felelős BKK kötött. Ennek értelmében a BKK projektgazdaként olyan elektronikus jegy- és bérletrendszert dolgoz ki, amely teljes mértékben összeegyeztethető lesz a nemzeti egységes kártyarendszerrel.

A várhatóan 2014-ben életbe lépő új jegyrendszerben a papíralapú jegy- és bérletfajtákat elektronikus díjfizetési mód válthatja fel, bevezethetik többi között az időalapú jegyet. A rendszer startja után a diákok és a nyugdíjasok a leendő nemzeti egységes kártyarendszer segítségével vehetik igénybe a közösségi közlekedést, illetve az őket megillető kedvezményeket - olvasható a KIM és a BKK közös közleményében.

Emlékeztettek, hogy a nemzeti egységes kártyarendszer bevezetéséről 2010-ben döntött a kormány, ennek lényege, hogy egységesítik az állam által kibocsátott okmányokat és belépőket, így a jelenleginél kevesebb igazolványuk, kártyájuk lehet az embereknek, illetve egy-egy kártyával több helyen is azonosíthatják magukat. Az érintett okmányok között van például a személyazonosító igazolvány, a jogosítvány, a diákigazolvány, a társadalombiztosítási azonosítási jelet tartalmazó taj-kártya, továbbá az állami intézmények belépői.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×