eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Négy halott egy berlini családi tragédiában

Megölte feleségét és két kisgyermekét Berlinben egy családapa, a 69 éves férfi ezután magával is végzett a nyomozás eddigi információi szerint - közölte kedd este Stefan Redlich, a rendőrség szóvivője.

Az elmúlt hetekben ez már a sokadik hasonló családi tragédia Németországban.

Az egyik megölt kisfiú hároméves volt, a másik hat, őt nemrég iskolázták be.

"Abból indulunk ki, hogy a család súlyosan eladósodott. Ez vezethette a férfit borzalmas tettének elkövetésére" - mondta a rendőrségi szóvivő.

Egyelőre nem tudni, hogy a gyilkosság mikor történt - a feltevések szerint több nappal ezelőtt -, s a rendőrség nem közölt semmit arról, miképpen végzett a férfi a családjával.

A szomszédok riasztották a tűzoltókat kedden este, miután hosszabb ideje nem érzékeltek mozgást a jól szituált Wannsee városrészben található háromemeletes ház egyik lakásában, az ablakok viszont naphosszat tárva-nyitva voltak. A lakásban fekvő holttesteket a tűzoltók találták meg.

A családi tragédiát valószínűleg túlélte egy harmadik gyermek, egy csecsemő. Bizonyos jelek arra utalnak, hogy a férfi a csecsemőt kórházba vitte közvetlen az előtt vagy az után, hogy 28 éves fiatal feleségét és két nagyobb gyermekét megölte.

Redlich közlése szerint semmi nem utal arra, hogy a tettes a feleségével közösen határozta volna el tettének végrehajtását.

A dpa hírügynökség jelentése szerint a rendőrségi fotósok lézeres technikával rögzítik a nyomokat, hogy a fotók alapján később három dimenziós modellt készíthessenek a tett helyszínéről.

Az elmúlt hetekben több hasonló családi dráma történt Németország-szerte. Augusztusban egyedül Észak-Rajna-Vesztfália tartományban hét gyermeket öltek meg családjukban. Legutóbb hétfőn, Neuss városában találtak rá egy anya és két gyermekének holttestére. A nyomozás szerint az erőszakoskodóként ismert családapa lőtte le őket.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×