Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Négy halott egy berlini családi tragédiában

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megölte feleségét és két kisgyermekét Berlinben egy családapa, a 69 éves férfi ezután magával is végzett a nyomozás eddigi információi szerint - közölte kedd este Stefan Redlich, a rendőrség szóvivője.

Az elmúlt hetekben ez már a sokadik hasonló családi tragédia Németországban.

Az egyik megölt kisfiú hároméves volt, a másik hat, őt nemrég iskolázták be.

"Abból indulunk ki, hogy a család súlyosan eladósodott. Ez vezethette a férfit borzalmas tettének elkövetésére" - mondta a rendőrségi szóvivő.

Egyelőre nem tudni, hogy a gyilkosság mikor történt - a feltevések szerint több nappal ezelőtt -, s a rendőrség nem közölt semmit arról, miképpen végzett a férfi a családjával.

A szomszédok riasztották a tűzoltókat kedden este, miután hosszabb ideje nem érzékeltek mozgást a jól szituált Wannsee városrészben található háromemeletes ház egyik lakásában, az ablakok viszont naphosszat tárva-nyitva voltak. A lakásban fekvő holttesteket a tűzoltók találták meg.

A családi tragédiát valószínűleg túlélte egy harmadik gyermek, egy csecsemő. Bizonyos jelek arra utalnak, hogy a férfi a csecsemőt kórházba vitte közvetlen az előtt vagy az után, hogy 28 éves fiatal feleségét és két nagyobb gyermekét megölte.

Redlich közlése szerint semmi nem utal arra, hogy a tettes a feleségével közösen határozta volna el tettének végrehajtását.

A dpa hírügynökség jelentése szerint a rendőrségi fotósok lézeres technikával rögzítik a nyomokat, hogy a fotók alapján később három dimenziós modellt készíthessenek a tett helyszínéről.

Az elmúlt hetekben több hasonló családi dráma történt Németország-szerte. Augusztusban egyedül Észak-Rajna-Vesztfália tartományban hét gyermeket öltek meg családjukban. Legutóbb hétfőn, Neuss városában találtak rá egy anya és két gyermekének holttestére. A nyomozás szerint az erőszakoskodóként ismert családapa lőtte le őket.