Miért olcsóbb a Szlovákiából érkező tej?

Infostart
2012. augusztus 22. 08:37
A magyarországi állattenyésztés visszaszorulása is szerepet játszik abban, hogy a Szlovákiából érkező tej olcsóbb a hazainál - hangsúlyozta az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Font Sándor bízik abban, hogy akár már a parlamenti ciklus végére elkészülnek az ország vízgazdálkodását megreformáló tervek.

Ösztönöznie kell a fogyasztókat a kormánynak, hogy minél nagyobb arányban vásároljanak magyar termékeket - vélte az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke. Font Sándor az InfoRádió Aréna című műsorában elismerte, hogy a jó minőségű magyar termékek drágábbak, mint a rosszabb külföldiek, ugyanakkor hozzátette: a magyarországi állattenyésztés visszaszorulása is szerepet játszik abban, hogy például a Szlovákiából érkező tej olcsóbb a hazainál.

Az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának fideszes elnöke emlékeztetett arra, hogy az uniós tejreformból az ország elég rosszul jött ki, de nem csak emiatt olcsóbb itthon a Szlovákiából érkező tej a hazainál. Állatállomány nélkül importra fogunk szorulni - tette hozzá. A politikus emlékeztetett arra, hogy a kormány ezért is szabta a termőföld bérlésének feltételéül az állattartást.

Font Sándor arról is beszélt: bízik abban, hogy akár már a parlamenti ciklus végére elkészülnek az ország vízgazdálkodását megreformáló tervek. A bizottsági elnök elismerte, hogy az egyre fontosabb a vízháztartási kérdések megoldása, az átalakítás azonban nem a két éve remélteknek megfelelően alakul.

Hanganyag: Hlavay Richárd


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Font Sándor 1.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Font Sándor 2.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást