eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A sertéságazat szereplőivel egyeztettek a kormányzat képviselői - a nap hírei

Az MTI úgy tudja, hogy nem hosszabbította meg a háborús bűntettel gyanúsított Csatáry László házi őrizetét a bíróság. A sertéságazat szereplőivel egyeztettek a kormányzat képviselői. Drágulnak az üzemanyagok csütörtökön.

A Magyar Távirati Iroda úgy tudja, hogy nem hosszabbította meg a háborús bűntettel gyanúsított Csatáry László házi őrizetét a bíróság. Az ügyben sem a Budai Központi Kerületi Bíróság, sem a gyanúsított ügyvédje nem kívánt nyilatkozni.

A sertéságazatról egyeztettek


A sertéságazat szereplőivel egyeztettek a kormányzat képviselői. A Kormányszóvivői Iroda tájékoztatása szerint a felek egyetértettek abban, hogy a sertéságazat működése életbevágóan fontos a vidék gazdasága, és hagyományos értékeinek megőrzése szempontjából, ezért meg kell őrizni a meglévő munkahelyeket és támogatni az újak teremtését. A kormány augusztus 29-ig dönt a sertéságazat és a Gyulai Húskombinát Zrt. helyzetének rendezéséről.

Együtt a magyar termékekért

Ösztönöznie kell a fogyasztókat a kormánynak, hogy magyar termékeket vásároljanak - vélte az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke. Font Sándor az InfoRádió Aréna című műsorában elismerte, hogy a jó minőségű magyar termékek drágábbak, mint a rosszabb külföldiek. Ugyanakkor hozzátette: a magyarországi állattenyésztés visszaszorulása is szerepet játszik abban, hogy például a Szlovákiából érkező tej olcsóbb a hazainál.

Nem privatizálják a Balatoni Hajózási Zrt-t

Cáfolta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, hogy privatizálnák a Balatoni Hajózási Zrt-t. A tárca a nemzeti vagyonról szóló törvényre hivatkozva kijelentette: minden alapot nélkülöz az a találgatás is, amely szerint a társaság harmadik fél részére átjátszható lehet.

A kormány fellép a megkülönböztetés ellen

Nyilatkozatban ítélte el a kormány a múlt heti, izraeli-magyar barátságos labdarúgó-mérkőzést megzavaró szurkolók viselkedését. A Kormányszóvivői Iroda közleménye szerint a kormány határozottan fellép minden faji, vallási, nemzetiségi hovatartozás alapján történő megkülönböztetés ellen.

Drágulnak az üzemanyagok

Drágulnak az üzemanyagok, csütörtökön bruttó 8 forinttal emeli a 95-ös benzin és 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol. Egy hete a Mol 5 forinttal emelte a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát.

Magyarországot elkerüli a Déli Áramlat?

Megerősítette a Gazprom, hogy a horvát gázipari céggel tárgyal a Déli Áramlat vezetékről. Az orosz vállalat ugyanakkor nem kommentálta azt a lapértesülést, amely szerint Magyarországot elkerülné a gázvezeték.

L. Simon László: A színház minden megjelenési formája fontos

A színház minden megjelenési formáját fontosnak nevezte a kultúráért felelős államtitkár. L. Simon László Pécsett, az első alkalommal megszervezett országos színházi évadnyitón szólt arról is, hogy a gazdasági válság ellenére a színházi rendszer finanszírozása nem került látványosan olyan rossz helyzetbe Magyarországon, mint Európa több országában.

Óvatosságra inti az Egyiptomba látogatókat a Külügyminisztérium


Óvatosságra inti az Egyiptomba látogatókat a Külügyminisztérium. A konzuli szolgálat honlapján az olvasható: az ország alapvetően biztonságos a magyar turisták számára, de fokozottan kell ügyelniük azoknak, akik a Sínai-félszigetre, Kairóba és Luxor környékére utaznak.

Kapunyitási Pánik Fesztivál Zánkán

Pályakezdő fiatalokat vár Zánkára a pénteken nyíló háromnapos Kapunyitási Pánik Fesztivál - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. A tájékoztatás szerint az Új Nemzedék Központban a fiatalok egyebek mellett álláskeresési tanácsokat kaphatnak, felvilágosítják őket a diákhitelről, a külföldi munkavállalásról, a felsőoktatási rendszer változásairól, valamint az ösztöndíjakról. Emellett koncertek, szabadidős programok is várják az érdeklődőket.

Lezárult a Balatonnál a vöröskereszt munkája

Több mint 4 ezer esetben láttak el sérüléseket a Balatonnál a Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtó önkéntesei. A szervezet közlése szerint a szolgálat munkája augusztus 20-án zárult. A szűkös költségvetés miatt idén kevesebb strandon voltak jelen az önkéntesek: 13 település 21 fürdőhelyén majdnem 4.400 esetben segítettek a vízben és a vízparton megsérült embereknek.

Végső búcsút vettek Zwack Pétertől

Végső búcsút vettek Zwack Pétertől Budapesten, a Fiumei úti sírkertben. A Zwack Unicum korábbi elnök-vezérigazgatóját, egykori SZDSZ-es országgyűlési képviselőt a család és a barátok mellett több százan kísérték utolsó útjára. Zwack Péter augusztus 5-én, 85 éves korában hunyt el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×