eur:
393.9
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Rossz hír az allergiásoknak: emelkedett a pollenterhelés

Az elmúlt héten országszerte fokozatosan emelkedett a pollenterhelés, több allergén pollenkoncentrációja elérte a magas, a parlagfűé a nagyon magas szintet is - közölte az Állami Nép-egészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán.

Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet Aerobiológiai Monitorozási Hálózatának adatai szerint minden állomáson elérte a magas szintet a levegőben a parlagfű, a csalánfélék, a kender és az üröm pollenkoncentrációja. A parlagfű esetében csütörtökön Budapesten nagyon magas értéket is regisztráltak - emelték ki.

Szegeden a pázsitfűfélék virágporából, a fővárosban és Szekszárdon a libatopfélékből regisztráltak tüneteket okozó koncentrációt. Ezeken felül Szegeden az útifű is problémát okozhat az arra érzékenyeknek. Továbbá alacsony koncentrációban jelen volt még a levegőben az ernyősvirágzatúak és a lórom virágpora is - írta az ÁNTSZ.

Az általános pollenhelyzetről szóló rendszeres jelentések mellett a parlagfűhelyzetről az idén is külön adnak tájékoztatást az OKI által tavaly indított Parlagfű Pollen Riasztási Rendszeren (PPRR) keresztül.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×