Navracsics válaszolt Sólyom kritikáira

InfoRádió / MTI
2012. augusztus 18. 10:17
Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes szerint a központosítás önmagában nem lehet sem vád, sem dicséret. A közigazgatási és igazságügyi miniszter a Magyar Nemzetnek adott interjúban Sólyom László volt államfő kritikájára reagált.

Sólyom László korábban arról beszélt, hogy a politikai és gazdasági hatalom bebetonozásán és központosításán túl legfeljebb pillanatnyi taktikai célok ismerhetők fel az elmúlt két év kormányzásában.

A miniszterelnök-helyettes erre utalva úgy fogalmazott: az ilyen nagy volumenű alkotmányos, közjogi átalakulásoknál időnként valóban előfordul az, hogy erőltetett tempójú törvényhozás zajlik, de mindez annak érdekében történik, hogy minél előbb kiépüljön az új rednszer és az alaptörvény és a kiépülő új intézményrendszer egy új politikai és intézményi kultúrát eredményez.

A választási regisztrációval összefüggésben Navracsics Tibor kérdéssel válaszolt. Mint mondta: ki az, aki megakadályozza a szocialistákat, hogy szavazóikat rábeszéljék arra, hogy menjenek el és iratkozzanak fel.