eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Még nem fejeződött be az új buszüzemeltetési modell első tendere

Még tart a fővárosi buszüzemeltetési modell első tenderének értékelése, így eredményhirdetés sem volt még. Ezt a Budapesti Közlekedési Központ közölte, miután az Index úgy értesült: a VT Transman nyerte a pályáztatás első szakaszát. A BKK ugyanakkor helytállónak nevezte a hírportál értesüléseit az indulók köréről, a forgalomba állás kezdetéről és az ajánlott busztípusról.

Az Index korábban arról írt, hogy az előminősítésen nyertes három cég közül a Color Tours és az Orangeways nem adott be ajánlatot. A portál úgy tudja: a VT Transman márciusban 150 új Mercedes Citaro buszt állíthat forgalomba a 8 éves üzemeltetésre szóló pályázaton.

 Az értesülések szerint a típusválasztásban az is szerepet játszott, hogy a Mercedes azt tervezi, hogy duplájára bővíti kecskeméti gyárának kapacitását. Az új, alacsonypadlós, klímaberendezéssel felszerelt buszok várhatóan újpesti, kelet-pesti, belvárosi és észak-budai vonalakon közlekednének majd.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×