eur:
394.46
usd:
370.46
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A korrupciós botrány miatt menesztették az NNI igazgatóját? - Lapszemle

Indokolt, hogy egy otthoni medence fűtéséhez piaci áron vásárolják az energiát - mondta a Magyar Nemzetnek a Magyar Energiahivatal elnöke. A Népszabadság szerint van köze az NNI igazgatója menesztésének a rendőrségi korrupciós botrányhoz.

Már a mostani fűtési szezonban kikerülhet az egyetemes tarifa alól az átlagosnál nagyobb lakossági energiafogyasztás, indokolt ugyanis, hogy egy otthoni medence fűtéséhez piaci áron vásárolják az energiát - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Horváth Péter, a Magyar Energiahivatal elnöke.

A főváros már a Lánchíd felújításának megvalósíthatósági tanulmányán dolgozik, de készül Budapest eddig nem létezett hídfelújítási programja is - tudta meg a lap. Kiderült: a Demszky-korszak egyik legsúlyosabb mulasztását csak hosszú évek alatt lehet pótolni, a költségek pedig sok tíz milliárdra rúghatnak.

A Népszabadságnak belügyi források határozottan állítják, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója menesztésének semmi köze a rendőrségi korrupciós botrányhoz. A lap szerint azonban van. A leváltott vezető ugyanis nem vette észre, hogy fontos beosztást betöltő alárendeltjei bűnös kapcsolatot tartanak fenn "a másik oldallal", ezért kellett mennie.

A lap egy másik cikkében azt írja, formai okok miatt a helyi választási iroda vezetője megtagadta annak az aláírásgyűjtő ívnek a hitelesítését, amelyet a Horthy park ellen tiltakozók nyújtottak be a Pest megyei kisvárosban, Gyömrőn. Ezzel a népszavazás is késedelmet szenved.

Az Index összeírta, hogy mely turisztikai beruházások támogatásáról döntöttek a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság ülésén. A beruházásokat a Regionális Operatív Programok keretéből támogatják, vagyis EU-s pénzek elosztásáról van szó. Múzeumokra 47 milliárd jut. A teljes listát megtalálják az Indexen.

Az internetes portál arról is beszámol, hogy bárki megnézheti azt a látványos panorámaképet, amelyet a NASA hozott nyilvánosságra a Marsról. A felvételeket még az Opportunity szonda készítette, nem a héten landolt Curiosity. A felvétel 817, 2011. december 21-2012. május 8. között készült kép összekomponálásával készült a nem hivatalosan Greeley Havennek nevezett, az Endeavour Kráter egyik ormán található ponton.

A Napi Gazdaság azt írja, hogy miután a Somogy Megyei Önkormányzat korábban többször eladásra hirdetett ingatlanvagyona is állami tulajdonba került, immár nem eladó a fonyódligeti gyermektábor csaknem öthektáros területrésze sem.

A Portfolio.hu szerint az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest csaknem tizedével kevesebb magyar nyaralt az idén júliusban, Horvátországban, augusztusra azonban nagyobb vendégforgalmat várnak.

A jövőben sem számít nyugdíjjogosultsági időnek a hozzátartozók gondozásáért megállapított ápolási díj folyósításának ideje, azt továbbra is csak szolgálati időként lehet figyelembe venni - egyértelműsítette a Pénzcentrum.hu érdeklődésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A portál a nyugdíjszámítással kapcsolatos tudnivalókat gyűjtötte össze.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×