Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Roham a pénzváltóknál az erős forint miatt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az erős forint hatására megháromszorozódott a pénzváltók forgalma az utóbbi napokban. Az egyik váltó ott jártunkkor éppen nem is tudott eurót adni.

Az egyik óbudai pénzváltóban már tegnap délután elfogyott az euró - vallotta be felvételen kívül az ott dolgozó hölgy. Szerencséjére nyitás után néhány perccel H. Attila az árfolyam ellenére éppen eurót váltott forintra, ami átmenetileg megoldotta a problémát.

"Szükség törvényt bont, szokták mondani, és most szükségem van a forintra. Taxizom, és előfordul, hogy a külföldi vendég euróval egyenlíti ki a tarifát, de nem tudok állandóan eurót gyűjtögetni és várni, hogy esetleg majd följebb megy az árfolyam" - mondta a férfi.

Herczegné Simon Andrea viszont éppen az erős forint miatt vásárolt volna dollárt. "Januárban vagy februárban mennénk Thaiföldre, arra kellene a pénz, és most talán olcsóbban meg tudnánk venni a dollárt. Puhatolózunk, mert körül kell nagyon nézni" - magyarázta.

Kósa Zoltán, a Magyarországi Pénzváltók Országos Egyesületének elnöke szerint az erős forint hatására többszörösére nőtt a pénzváltók forgalma.

Arra, hogy az egyik váltónál elfogyott az euró, azt mondta: a nagyobb hálózatoknál ez nem fordulhat elő.

Mindenesetre a nagy keresletnek enyhe árfelhajtó hatása is lehet - tette hozzá Kósa Zoltán, mert ilyenkor a pénzváltóknak rövid idő alatt, a pénzintézetektől kell beszerezniük a valutát. A legtöbben egyébként eurót, dollárt és horvát kunát keresnek a pénzváltóknál.