eur:
392.77
usd:
366.02
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Roham a pénzváltóknál az erős forint miatt

Az erős forint hatására megháromszorozódott a pénzváltók forgalma az utóbbi napokban. Az egyik váltó ott jártunkkor éppen nem is tudott eurót adni.

Az egyik óbudai pénzváltóban már tegnap délután elfogyott az euró - vallotta be felvételen kívül az ott dolgozó hölgy. Szerencséjére nyitás után néhány perccel H. Attila az árfolyam ellenére éppen eurót váltott forintra, ami átmenetileg megoldotta a problémát.

"Szükség törvényt bont, szokták mondani, és most szükségem van a forintra. Taxizom, és előfordul, hogy a külföldi vendég euróval egyenlíti ki a tarifát, de nem tudok állandóan eurót gyűjtögetni és várni, hogy esetleg majd följebb megy az árfolyam" - mondta a férfi.

Herczegné Simon Andrea viszont éppen az erős forint miatt vásárolt volna dollárt. "Januárban vagy februárban mennénk Thaiföldre, arra kellene a pénz, és most talán olcsóbban meg tudnánk venni a dollárt. Puhatolózunk, mert körül kell nagyon nézni" - magyarázta.

Kósa Zoltán, a Magyarországi Pénzváltók Országos Egyesületének elnöke szerint az erős forint hatására többszörösére nőtt a pénzváltók forgalma.

Arra, hogy az egyik váltónál elfogyott az euró, azt mondta: a nagyobb hálózatoknál ez nem fordulhat elő.

Mindenesetre a nagy keresletnek enyhe árfelhajtó hatása is lehet - tette hozzá Kósa Zoltán, mert ilyenkor a pénzváltóknak rövid idő alatt, a pénzintézetektől kell beszerezniük a valutát. A legtöbben egyébként eurót, dollárt és horvát kunát keresnek a pénzváltóknál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×