eur:
394.18
usd:
368.02
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Hankiss: Mindenkinek megvan a fontos feladata - hetilapszemle

Címek a csütörtökön megjelent hetilapokból: - Merjünk játszani - interjú Hankiss Elemérrel. Öreg szörnyek - a Simon Wiesenthal Központ nácivadászatának mérlege.

A Figyelő Hankiss Elemér szociológus, filozófussal készített interjút legújabb könyvéről. Az élet értelméről elmélkedve Hankiss Elemér egy hajó matrózaival példálózva úgy fogalmaz: mindenkinek megvan a fontos és értelmes feladata, az azonban már más kérdés, hogy mi az értelme, célja a hajó útjának a végtelen óceánon.

A szociológus szerint a gyermekvállalás alibi akkor, ha az ember már lemond önnön élete értelmének kereséséről - ennek a kudarcnak a látványa azonban a gyermek számára is romboló hatású. Hankiss Elemér azt mondja: ha eleve pontosan tudnánk, mi életünk értelme, halálra unnánk magunkat.

A Heti Válasz a II. világháborús háborús bűnösökről készített összeállítást. A lap emlékeztet: a Simon Wiesenthal Központ jeruzsálemi részlegének vezetője, Efraim Zuroff 21 főt tartalmazó háborús bűnös listájáról 11-en (köztük a magyar Képíró Sándor) időközben meghaltak. Három esetben felmentő ítélet született, és csupán egy embert sikerült jogerősen elítélni.

A holokauszt igazi főbűnösei közül valószínűleg már senki sincs életben - teszi hozzá a lap. A legkeresettebb háborús bűnösök listáján jelenleg Csatáry László és Zentai Károly mellett holland, dán és német SS-tisztek, ukrán szakaszparancsnok, és a Gestapo belorusz tolmácsa is szerepel.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×