eur:
393.99
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Szegedi Csanádnak megéri megtartani EP-mandátumát

A Jobbikból kilépett, európai parlamenti mandátumáról azonban nem mondott le a felmenői miatt támadott Szegedi Csanád. A mandátum a politikai befolyás mellett nem kevés anyagi haszonnal is jár.

Szegedi Csanád korábban azt nyilatkozta az InfoRádiónak, hogy Európai Parlamenti mandátumát valószínűleg nem adja vissza, mert nem követett el törvénytelenséget, és ezt be fogja bizonyítani.

A Jobbik elnöksége - Vona Gábor szavai szerint - nem Szegedi Csanád zsidó származása miatt, hanem azért szólította fel lemondásra az európai parlamenti képviselőt, mert egy 2010-es hangfelvétel tanúsága szerint uniós pénzeket kínált fel egy Ambrus Zoltán nevű volt elítéltnek, ha az hallgat a képviselő származásáról. Európai Parlamenti mandátumáról azonban csak Szegedi Csanád dönthet.

Az Európai Parlament honlapján található adatok értelmében egy képviselő havi alapfizetése 6200 euró. Ehhez jön havi 4300 euró általános költségtérítés, a 300 eurós napidíj - ha a képviselő részt vesz valamelyik parlamenti szerv ülésén -, továbbá az utazási költségtérítés. Így egy képviselő jelenlegi árfolyamon több mint 1 millió 700 ezer forintot tehet zsebre havonta az általános és az utazási költségtérítés és a külön napidíj nélkül.

Így Szegedi Csanád 2014 júniusáig, a következő európai parlamenti választásig hátralévő időre számítva mandátumával együtt több mint 39 millió forintról mondana le.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×