Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szegedi Csanádnak megéri megtartani EP-mandátumát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Jobbikból kilépett, európai parlamenti mandátumáról azonban nem mondott le a felmenői miatt támadott Szegedi Csanád. A mandátum a politikai befolyás mellett nem kevés anyagi haszonnal is jár.

Szegedi Csanád korábban azt nyilatkozta az InfoRádiónak, hogy Európai Parlamenti mandátumát valószínűleg nem adja vissza, mert nem követett el törvénytelenséget, és ezt be fogja bizonyítani.

A Jobbik elnöksége - Vona Gábor szavai szerint - nem Szegedi Csanád zsidó származása miatt, hanem azért szólította fel lemondásra az európai parlamenti képviselőt, mert egy 2010-es hangfelvétel tanúsága szerint uniós pénzeket kínált fel egy Ambrus Zoltán nevű volt elítéltnek, ha az hallgat a képviselő származásáról. Európai Parlamenti mandátumáról azonban csak Szegedi Csanád dönthet.

Az Európai Parlament honlapján található adatok értelmében egy képviselő havi alapfizetése 6200 euró. Ehhez jön havi 4300 euró általános költségtérítés, a 300 eurós napidíj - ha a képviselő részt vesz valamelyik parlamenti szerv ülésén -, továbbá az utazási költségtérítés. Így egy képviselő jelenlegi árfolyamon több mint 1 millió 700 ezer forintot tehet zsebre havonta az általános és az utazási költségtérítés és a külön napidíj nélkül.

Így Szegedi Csanád 2014 júniusáig, a következő európai parlamenti választásig hátralévő időre számítva mandátumával együtt több mint 39 millió forintról mondana le.