"A pénzügyi tranzakciós illeték a Fidesz-kormány trójai falova"

Infostart
2012. július 9. 13:36
Ma szavaz az Országgyűlés a pénzügyi tranzakciós illetékről. Az MSZP és az LMP ellenzi a sárgacsekk adóként ismert közteher bevezetését.

A pénzügyi tranzakciós illeték a Fidesz-kormány trójai falova; csak pénzbeszedés, egy adó, hiszen nem társul hozzá állami szolgáltatás - mondta a szocialista Józsa István. Az ellenzéki képviselő szerint a sárgacsekk adó nem korlátozza a spekulációt, de megadóztatja a szegény emberek mindegyik pénzmozgását - a zárószavazás előtt érkezett módosító javaslatok alapján még a hiteltörlesztést is.

Józsa István arról is beszélt, hogy a jövő évi költségvetésben szerinte nincs olyan intézkedés, ami garancia lenne a gazdasági növekedésre, a piacok felpörgetésére. Hozzátette, hogy pártja ősszel bemutat egy alternatív büdzsét, Varga Mihály tárca nélküli minisztert pedig meghívták a szocialista frakció szeptember 6-i ülésére, hogy adjon tájékoztatást az IMF-fel folytatott tárgyalásról.

A Jobbik is adónak tartja a tranzakciós illetéket - derült ki Volner János sajtótájékoztatóján. A radikális párt frakcióvezető-helyettese azt mondta, hogy ez az illeték elszegényíti az embereket, tönkreteszi a gazdaságot és visszaveti a vállalati hitelezést.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást