Mit szól az ellenzék az újabb nemzeti konzultációhoz?

Infostart
2012. május 25. 12:48
Az ellenzék feleslegesnek tartja az Orbán Viktor által bejelentett új nemzeti konzultációt.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője szerint a kormánynak az újabb konzultáció helyett inkább cselekednie kellene a munkahelyteremtés érdekében. "Az Orbán-kormány adóinak, sarcainak és gazdaságpolitikai hibáinak az árát az emberekkel fizetteti meg - ez az, amit az MSZP el- és visszautasít. Különösképpen azt, hogy az Orbán-kormány milliárdokért konzultációkat folytat, miközben egyébként megszorítások, adóemelések jutnak az embereknek osztályrészül" - jelentette ki.

A jobbikos Gyöngyösi Márton egyenesen tragédiának nevezte a konzultáció bejelentését. "Az, hogy Orbán Viktor és kormánya két évvel a választások után még mindig iránykereséssel tölti az idejét, nemzeti szempontból tragédiának értékeljük. Ez történik, ha világos program nélkül nyer választást egy párt" - fogalmazott.

Scheiring Gábor az LMP részéről felesleges pénzkidobásnak nevezte a konzultációt. "A kormány semmi mást nem tesz, csak beismeri, hogy két év alatt a munkahelyteremtő programja teljes kudarcot vallott. A 16 új kérdés helyett az LMP-nek két egyszerű kérdése van a miniszterelnökhöz: hol van az egymillió új munkahely és ki lesz Matolcsy György utódja?" - mondta.

A képviselő ismét a többkulcsos személyi jövedelemadó-rendszer visszavezetését szorgalmazta.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást