Az aranynál is többet ér idén a májusi eső

Infostart
2012. május 23. 11:06
Kevés csapadék hullott az idén, márciusban egyetlen egy csepp eső sem esett, de májusban az átlagosnál már több eső is volt. A legtöbb csapadék az ország déli felében, míg a legkevesebb a fővárosban és a Balaton térségében volt - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Aranynál is többet ér idén a májusi eső - mondta az InfoRádiónak Vadász Vilmos. A meteorológus kiemelte: mostoha volt a korai szakasza a vegetációs időszaknak.

Márciusban az ország nagy részén egy csepp eső sem volt, a 99 százalékán egy milliméter csapadék sem esett - hangsúlyozta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Novemberben is nagy volt a szárazság, az a kelést negatívan befolyásolta, emiatt hiányos vagy gyenge lett a kikelt állomány - fejtette ki.

Vadász Vilmos közölte, hogy májusban eddig sok csapadék hullott. Az utóbbi tíz napban az ország jelentős részén a 30 millimétert is meghaladta az eső mennyisége, Baranyában pedig 50 milliméternél is többet mértek.

Az elmúlt három hónapban az ország déli felében az átlagosnál több csapadék esett. A legkevesebb eső a fővárosban és a Balaton térségében volt.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást