Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A MÁV megvásárolta a Resti Zrt-t

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A MÁV megvásárolta a Resti Zrt. 85,58 százalékos részvénycsomagját a korábbi tulajdonosoktól, így a vasúttársaság a Resti Zrt. kizárólagos tulajdonosává válik - közölte a MÁV szerdán.

A MÁV közleménye szerint a részvénycsomag mintegy 2 milliárd forintért kerül a vasúttársaság birtokába. A Resti Zrt. többségi tulajdonosai a Lázár és Fiai Kft., a Resdan Invest Kft., valamint a Kiron Invest Kft voltak.

A közlemény szerint, ha a szerződés létrejöttéhez a Gazdasági Versenyhivatal is hozzájárul, a vasúttársaság meghatározó állomási területei mentesülnek a megörökölt haszonélvezeti szerződés következményeitől.

A tranzakciós folyamat lezárásával lehetőség nyílik az állomások fejlesztésére és további, az utasok érdekét szolgáló hasznosítására.

A MÁV tájékoztatása szerint magas színvonalú kiszolgálást biztosító közlekedési, közigazgatási és kereskedelemi szolgáltatóegységek jelenhetnek meg a vasútállomásokon, illetve elhárul az akadály az érintett területek egy részét érintő uniós beruházások elől is.

A közlemény idézi Dávid Ilonát, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatóját, aki szerint újra birtokba vehetik a 337 ingatlant, és az utasaik igényeinek, illetve az európai uniós projektek elvárásainak megfelelően fejleszthetik azokat.

Gál András Levente, a Jó Állam Fejlesztési Koncepció végrehajtásának összehangolásáért felelős kormánybiztos szerint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kormányablakokat nyitna egyes járási székhelyek vasútállomásain, az állampolgároknak könnyen megközelíthető helyszíneket biztosítva az ügyintézésre.