eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A MÁV megvásárolta a Resti Zrt-t

A MÁV megvásárolta a Resti Zrt. 85,58 százalékos részvénycsomagját a korábbi tulajdonosoktól, így a vasúttársaság a Resti Zrt. kizárólagos tulajdonosává válik - közölte a MÁV szerdán.

A MÁV közleménye szerint a részvénycsomag mintegy 2 milliárd forintért kerül a vasúttársaság birtokába. A Resti Zrt. többségi tulajdonosai a Lázár és Fiai Kft., a Resdan Invest Kft., valamint a Kiron Invest Kft voltak.

A közlemény szerint, ha a szerződés létrejöttéhez a Gazdasági Versenyhivatal is hozzájárul, a vasúttársaság meghatározó állomási területei mentesülnek a megörökölt haszonélvezeti szerződés következményeitől.

A tranzakciós folyamat lezárásával lehetőség nyílik az állomások fejlesztésére és további, az utasok érdekét szolgáló hasznosítására.

A MÁV tájékoztatása szerint magas színvonalú kiszolgálást biztosító közlekedési, közigazgatási és kereskedelemi szolgáltatóegységek jelenhetnek meg a vasútállomásokon, illetve elhárul az akadály az érintett területek egy részét érintő uniós beruházások elől is.

A közlemény idézi Dávid Ilonát, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatóját, aki szerint újra birtokba vehetik a 337 ingatlant, és az utasaik igényeinek, illetve az európai uniós projektek elvárásainak megfelelően fejleszthetik azokat.

Gál András Levente, a Jó Állam Fejlesztési Koncepció végrehajtásának összehangolásáért felelős kormánybiztos szerint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kormányablakokat nyitna egyes járási székhelyek vasútállomásain, az állampolgároknak könnyen megközelíthető helyszíneket biztosítva az ügyintézésre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×