Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Varga a gazdaság számára kifejezetten előnyös megállapodásra törekszik

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Támogatta Varga Mihály tárca nélküli miniszterré történő kinevezését az Országgyűlés gazdasági bizottsága. A kormánypárti képviselők igennel szavaztak, az ellenzéki képviselők tartózkodtak. Varga Mihály olyan hitelmegállapodás megkötésére törekszik az IMF-fel és az EU-val, amely kifejezetten előnyös az ország és a gazdaság számára, így erősíti a magyar gazdaság iránti bizalmat.

Varga Mihály meghallgatásán kifejtette, hogy a kormány elővigyázatossági megállapodásra törekszik, amely biztonsági hálót jelent a magyar gazdaságnak, így erősíti a gazdaság iránti bizalmat, amelynek köszönhetően egyebek mellett a GDP 4-4,3 százalékát is elérő adósságszolgálat is csökkenhet.

A tárca nélküli miniszterjelölt kinevezés előtti meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának keddi ülésén azt is hozzátette: olyan megállapodásra van szükség, amely tartható, amely garanciát jelent a nemzetközi szervezeteknek arra, hogy Magyarország gazdasága fenntartható pályán halad. Hangsúlyozta: a kormány eddigi erőfeszítései például az államadósság csökkentésében akkor hasznosulhatnak igazán, ha a gazdaság iránti bizalom erősödik.

Meghallgatását követően újságíróknak elmondta, a szükséges intézkedéseket a kormány megtette, ezt Brüsszel ismeri, így bízik benne, hogy a pozitív döntés születik az ország ellen indított túlzottdeficit-eljárásban.

A tárgyalások megkezdését firtató kérdésre pedig azt mondta: abban bízik, hogy a tárgyalópartnerek is már a nyár folyamán elkezdődő tárgyalásokra készülnek.