Továbbra is Kozma Imre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke

InfoRádió / MTI
2012. május 21. 11:40
Ismételten Kozma Imrét választották a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) elnökévé, a karitatív szervezetet alelnöke Vecsei Miklós maradt - közölte az MMSZ hétfőn az MTI-vel.

Kozma Imre atyát újabb négy évre választották elnöknek a szervezet tisztújító országos küldöttgyűlésén a hétvégén - olvasható az MMSZ által az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írták, a múlt évi tevékenységet értékelő küldöttgyűlésen elhangzott, hogy a szeretetszolgálat napi működése során emberek tízezreivel került kapcsolatba. Leglátogatottabb intézményeiben, a nappali melegedőkben a leghidegebb téli napokon több mint tizenötezer ember fordult meg, sokan közülük minden nap visszatérő vendégek voltak.

A szeretetszolgálat országszerte több mint 200 intézményt tart fenn, ezek között a szociális ellátás valamennyi típusa megtalálható, de a szervezet több egészségügyi szolgáltatást is nyújt a rászorulóknak, és oktatási intézményei is vannak.

A máltai szeretetszolgálat önkéntes csoportjai a legelesettebb embereken segítenek az ország 150 helyszínén.

Idén mintegy 250 kistelepülésen folytatja gyermekesélyprogramját az MMSZ. A szeretetszolgálat szakemberei a gyerekeken és a családokon keresztül ismerik meg a helyi problémákat, amelyekre konkrét megoldási javaslatokat dolgoznak ki - olvasható a közleményben.

Kozma Imre az MMSZ 1989-es megalakulása óta látja el az elnöki teendőket.