Vádemelés vár a MÁV Informatika volt vezetőire - lapszemle

Infostart
2012. május 18. 07:09
Vádemelési javaslattal zárta le a Budapesti Rendőr-főkapitányság a MÁV Informatika Zrt. ügyében hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanújával indított nyomozást - írta a Magyar Nemzet.

A cég korábbi felső vezetését érintő ügyben a gyanú szerint legalább 73 millió forint vagyoni hátrány érte a MÁV leányvállalatát. Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője a lapnak azt mondta: az ügyben a MÁV Informatika Zrt. 14 vezető beosztású munkatársa érintett, a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya az eljárás iratait a Fővárosi Főügyészségnek továbbította.

Hamarosan számos jelentős ponton változik a Nemzeti Eszközkezelő programja; többek között például az egygyermekes családok is részt vehetnek majd benne - értesült a Pénzcentrum.hu. A megvásárolt lakásoknak ugyanakkor eddig se híre se hamva, sőt még a vásárlás ütemezéséről szóló kormányrendelet sem született meg. Arról nem is beszélve, hogy a kormányzat ezidáig mindössze 3 milliárd forintot irányzott elő a program beindítására. Pedig Giró-Szász András kormányszóvivő korábbi tájékoztatása szerint idén mintegy 8 ezer ingatlannak kellene a Nemzeti Eszközkezelő kezelésébe kerülnie.

A Napi Gazdaság arról számol be, hogy tovább csökkent a nyomtatott sajtó példányszáma az idén az első negyedévben. A közéleti napilapok közül szinte mindegyikből kevesebbet adtak el, mint az előző három hónapban.

Az Index arról ír, Pozsonyban szervezetbe tömörülnek a bliccelők, és nem csak az ellenőrökről és a leggyakoribb ellenőrzési helyekről építenek adatbázist, de ki is fizetik a tagok büntetését, ha mégis elkapnák őket.

Hanganyag: Litauszky Balázs


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást