Navracsics helyesli, hogy két államtitkársága átkerül a KIM-től

InfoRádió / MTI
2012. május 14. 11:33
Szakmailag jó döntésnek tartja Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, hogy a nemzetiségekkel és a társadalmi felzárkózással foglalkozó államtitkárság átkerül az általa vezetett Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól az Emberi Erőforrások Minisztériumához.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter hozzátette: a nemzetiségek, a társadalmi felzárkózás ügye alapvetően nem közigazgatási kérdés, és osztja azt a nézetet, miszerint helyes, ha az emberrel foglalkozó összes terület egy tárcához kerül. Navracsics Tibor a Fidesz-KDNP frakcióülésére érkezőben beszélt erről.

A tanácskozáson a kormányátalakításról tárgyalnak, Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök részvételével. Az Emberi Erőforrások Minisztériumát mától irányító Balog Zoltán az mr1 Kossuth Rádió reggeli műsorában azt mondta: lesznek személyi változások a tárcánál, de részleteket nem említett. Azt megerősítette, hogy az egyházi ügyeket a jövőben Szászfalvi László helyett Hölvényi György viszi majd, és az uniós források elosztásának koordinálására szeretne létrehozni egy miniszteri biztosi posztot.