eur:
394.77
usd:
370.68
bux:
65478.26
2024. április 19. péntek Emma

Kisiklott egy veszélyes anyagot szállító tehervonat több kocsija Bagnál

Kisiklott egy 42 tartálykocsiból álló tehervonat utolsó hét, üres kocsija Máriabesnyő és Bag között szombat délután; a szerelvény huszadik kocsijában - amely nem sérült - kénsav van, de az anyag nem került a szabadba - közölte a Pest megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-vel. Jelenleg áll a vasúti forgalom Aszód és Gödöllő között.

Loch Erika szóvivő elmondta, hogy a tehervagon kisiklott kocsijai üresek voltak, a kénsavat szállító huszadik tartálykocsi pedig nem sérült, így nem kell szennyeződéstől, vegyi következményektől tartani.

Ennek ellenére - biztonsági okokból - a gödöllői tűzoltókon kívül a Katasztrófavédelmi Műveleti Labor Pest megyei csoportját, a Vegyi Felderítő Szolgálatot, valamint - az első értesülések szerint - egy vegyi mentesítő konténert is a helyszínre küldtek.

A műszaki mentés, továbbá a baleset következtében leszakadt felsővezeték áramtalanítása folyamatban van, ez utóbbit a gödöllői tűzoltók végzik - tette hozzá a szóvivő.

A Mávinform azt közölte az MTI-vel, hogy a Miskolc felé tartó tehervonat üres tartálykocsijainak kisiklása miatt nem sérült meg senki, de áll a vasúti forgalom Aszód és Gödöllő között. A baleset következtében jelentős károk keletkeztek a felsővezeték-hálózatban - tudatta a vasúttársaság, hozzátéve, hogy a MÁV szakemberei megkezdték az eset körülményeinek vizsgálatát, valamint az egyik vágány felszabadítását, hogy mihamarabb újrainduljon a vasúti közlekedés.

Addig is az Aszód és Gödöllő közötti közlekedéshez autóbuszokat rendelt a cég, több InterCity pedig kerülőútvonalon, Hatvan-Újszász-Rákos felé közlekedik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×