eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nem a Boeing miatt szakadt le a metró álmennyezete

Nem a Boeing 737-es repülőgép miatt szakadt le az álmennyezet néhány darabja a népligeti metróállomáson szombaton. Az InfoRádiónak nyilatkozók szerint végeztek előzetes számításokat is, hogy elkerüljék az ilyen eseteket.

Cáfolta a BauTrans Kft vezetője, hogy Terrorelhárítási Központhoz szállított Boeing 737-es repülőgép miatt szakadt le az álmennyezet néhány darabja a Népliget metróállomáson szombaton. Papp Zoltán szerint a szállítást megelőzően több egyeztetést is folytattak, amelyen a BKV is részt vett.

A Budapesti Közlekedési Központ vezetője is cáfolta, hogy a repülőgép szállítása okozta a problémát. Vitézy Dávid szerint még tartanak a vizsgálatok, de ezt egyelőre semmi nem támasztja alá.

Eközben Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke arról beszélt a ReggelInfonak, hogy nem a repülőgép elszállítása volt a fő gond. Szerinte ez csak az utolsó csepp lehetett a pohárban, mert már tíz évvel ezelőtt is leválásokat észleltek a födémen.

Az egyesület elnöke szerint a sínekhez és a metrókocsikhoz hasonlóan ezen a szakaszon az álmennyezetet is mielőbb fel kell újítani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×