Nem a Boeing miatt szakadt le a metró álmennyezete

Infostart
2012. május 10. 20:00
Nem a Boeing 737-es repülőgép miatt szakadt le az álmennyezet néhány darabja a népligeti metróállomáson szombaton. Az InfoRádiónak nyilatkozók szerint végeztek előzetes számításokat is, hogy elkerüljék az ilyen eseteket.

Cáfolta a BauTrans Kft vezetője, hogy Terrorelhárítási Központhoz szállított Boeing 737-es repülőgép miatt szakadt le az álmennyezet néhány darabja a Népliget metróállomáson szombaton. Papp Zoltán szerint a szállítást megelőzően több egyeztetést is folytattak, amelyen a BKV is részt vett.

A Budapesti Közlekedési Központ vezetője is cáfolta, hogy a repülőgép szállítása okozta a problémát. Vitézy Dávid szerint még tartanak a vizsgálatok, de ezt egyelőre semmi nem támasztja alá.

Eközben Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke arról beszélt a ReggelInfonak, hogy nem a repülőgép elszállítása volt a fő gond. Szerinte ez csak az utolsó csepp lehetett a pohárban, mert már tíz évvel ezelőtt is leválásokat észleltek a födémen.

Az egyesület elnöke szerint a sínekhez és a metrókocsikhoz hasonlóan ezen a szakaszon az álmennyezetet is mielőbb fel kell újítani.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Vitézy Dávid
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Papp Zoltán
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást