eur:
394.25
usd:
369.7
bux:
65209.95
2024. április 19. péntek Emma

Rendkívüli ülést tart a Fővárosi Közgyűlés

A Fővárosi Közgyűlés mai rendkívüli ülésén dönthetnek a Parking Kft. beolvasztásról és a kéményseprési pótdíjról is. A testület az eredeti tervekkel szemben mégis tárgyal a Fővárosi Vízművek kisebbségi részvénycsomagjának visszavásárlásával kapcsolatos intézkedésekről.

A közműszolgáltató cég kisebbségi részvénycsomagjának visszavásárlásáról, valamint az 1997-ben kötött szindikátusi és menedzsmentszerződés megszüntetéséről szóló előzetes megállapodást április 25-én már jóváhagyták a képviselők, azonban a végleges kontraktust is a testület elé kell vinni.

A Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója arról tájékoztatta az InfoRádiót, hogy napokon belül megszülethet a végső megállapodás a francia résztulajdonosokkal. Szűcs Somlyó Mária kiemelte, hogy a május végi ülésen a végleges megállapodást is jóváhagyják majd.

A 15 mai napirendi pont között szerepel az előterjesztés, amely szerint a kéményseprés díjával megegyező összegű pótdíjat fizethetnek azok a budapesti ingatlantulajdonosok, akik nem engedik be az előre bejelentett időpontban a Fővárosi Kéményseprő-ipari Kft. munkatársait.

György István, városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes indoklása szerint évről évre jelentős és egyre növekszik azon kémények száma, amelyeket a szakemberek nem tudnak megvizsgálni, mivel nem jutnak be az adott ingatlanba. Tavaly ez az arány a teljes kéményállomány 16 százaléka volt.

Döntés születhet arról is, hogy a Parking Kft. beolvadjon a Budapesti Közlekedési Központba, amely január 1-je óta ellátja a társaság feladatait. A Parking Kft. eszközei, valamint a folyamatban lévő elszámolásokból származó bevételek a BKK-hoz kerülnek.

Az ülés eskütétellel kezdődik, mivel az MSZP frakciójában Lendvai Anna váltja Velez Árpádot, aki országos pártigazgatói posztja miatt lemondott közgyűlési mandátumáról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

A magyar kórházakban a következő napoktól mobil ellenőri csoportok jelenhetnek meg, hogy ellenőrizzék, az orvosok és a szakdolgozók munkaidőben valóban jelen vannak-e az egészségügyi intézményekben. A revízió a betegekre is kiterjed, és azt vizsgálják, valóban „az állami finanszírozásnak megfelelően vannak-e az intézményekben elhelyezve”. Az ellenőrzés célja, hogy kiszűrjék azt, hogy az állami egészségügyi dolgozók munkaidőben a magánszektorban maszekolnak – számolt be a Válasz Online saját értesülései alapján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 16:25
×
×
×
×