Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rendkívüli ülést tart a Fővárosi Közgyűlés

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fővárosi Közgyűlés mai rendkívüli ülésén dönthetnek a Parking Kft. beolvasztásról és a kéményseprési pótdíjról is. A testület az eredeti tervekkel szemben mégis tárgyal a Fővárosi Vízművek kisebbségi részvénycsomagjának visszavásárlásával kapcsolatos intézkedésekről.

A közműszolgáltató cég kisebbségi részvénycsomagjának visszavásárlásáról, valamint az 1997-ben kötött szindikátusi és menedzsmentszerződés megszüntetéséről szóló előzetes megállapodást április 25-én már jóváhagyták a képviselők, azonban a végleges kontraktust is a testület elé kell vinni.

A Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója arról tájékoztatta az InfoRádiót, hogy napokon belül megszülethet a végső megállapodás a francia résztulajdonosokkal. Szűcs Somlyó Mária kiemelte, hogy a május végi ülésen a végleges megállapodást is jóváhagyják majd.

A 15 mai napirendi pont között szerepel az előterjesztés, amely szerint a kéményseprés díjával megegyező összegű pótdíjat fizethetnek azok a budapesti ingatlantulajdonosok, akik nem engedik be az előre bejelentett időpontban a Fővárosi Kéményseprő-ipari Kft. munkatársait.

György István, városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes indoklása szerint évről évre jelentős és egyre növekszik azon kémények száma, amelyeket a szakemberek nem tudnak megvizsgálni, mivel nem jutnak be az adott ingatlanba. Tavaly ez az arány a teljes kéményállomány 16 százaléka volt.

Döntés születhet arról is, hogy a Parking Kft. beolvadjon a Budapesti Közlekedési Központba, amely január 1-je óta ellátja a társaság feladatait. A Parking Kft. eszközei, valamint a folyamatban lévő elszámolásokból származó bevételek a BKK-hoz kerülnek.

Az ülés eskütétellel kezdődik, mivel az MSZP frakciójában Lendvai Anna váltja Velez Árpádot, aki országos pártigazgatói posztja miatt lemondott közgyűlési mandátumáról.