eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Meddig lesz csigalassú a 3-as metró?

Ideiglenesen korlátozták a metrók sebességét kedden a 3-as, észak-déli vonal egy szakaszán, itt a szerelvények műszaki hiba miatt legfeljebb óránkénti 20 kilométeres sebességgel haladhatnak - közölte a BKV metrós szakszervezetének elnöke. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint a korlátozás május 10-én teljesen megszüntethető.

Gulyás Attila az Index információit megerősítve azt mondta, a korlátozást a Nagyvárad tér és a Népliget közötti szakaszra, a belvárosba vezető pályára rendelték el, mert meghibásodott az egyik váltóberendezés. A hibát a BKV az éjjeli karbantartás során kijavítja, így a sebességkorlátozást szerdára feloldhatják - tette hozzá.

A BKK Facebook-oldalán azt közölte, hogy a keddre virradó pályabejáráson az érintett szakasz egyik kitérőjében sínfejkitörést találtak, ezért kellett elrendelni a korlátozást. Az éjszakai üzemszünetben ideiglenesen javítják ki a hibát, és ezt követően a sebességet csak 40 kilométerre kell csökkenteni. A végleges, a korlátozást teljesen megszüntető javítást május 9-én éjjel végzik el.

A központ közlésében azt írta, a 3-as metróvonal vasúti pályájának állapota sürgős beavatkozást igényel, de az idei évben csak a legkritikusabb szakaszok részleges felújítását tudják elvégezni. A BKK mintegy egy évvel ezelőtt pályázatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz a 3-as metró teljes felújítására, uniós forrásokból, de érdemi elbírálására eddig nem volt.

Az automata rendszerrel működő 3-as metró teljes vonalára tavaly decemberben 60 kilométeres óránkénti sebességre vonatkozó korlátozást rendeltek el a sínek kopása miatt. Mivel a hiba kijavítása még nem kezdődött el, ez a korlátozás továbbra is érvényben van, a szerelvényeket az automatika helyett a vonatvezetők irányítják.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×