Így javítanák a közlekedési morált

Infostart
2012. május 8. 06:04
Jelzőlámpára szerelt, a piroson áthaladást rögzítő kamerarendszert tesztel a Budapesti Közlekedési Központ Budapesten. A cég tájékoztatása szerint egyelőre csak tapasztalatokat gyűjtenek.

A Budapesti Közlekedési Központ közlése szerint a jelzőlámpás kereszteződésen történő áthajtás rendjét ellenőrző rendszert eddig kizárólag a Kacsóh Pongrác út - Hermina út kereszteződésében alakították ki. Célja, hogy rögzítse, ha valaki a tilosban hajt át a kereszteződésen, ezáltal a járművezetők ösztönzése a szabályos közlekedésre.

A BKK arról tájékoztatott, hogy a rendszer jelenleg tesztüzemben működik, és az ehhez szükséges valamennyi engedéllyel rendelkezik. Hangsúlyozzák, hogy sem a jelzőlámpára, sem a forgalomirányító berendezésre nincs hatással.

A cég álláspontja szerint a rendszer javítja a közlekedési morált, hiszen visszatartó erővel bír a szabálytalanságok elkövetésével szemben. Kiemelik, hogy nem büntetik a tilos jelzés ellenére történő behajtást a kereszteződésbe, de - ahogy fogalmaznak - egy esetleges éles rendszer esetében is érthetetlen a riadalom, hiszen ha valaki nem megy át a piroson - mert betartja a szabályokat - annak nincs mitől tartania.

Az interneten terjedő információk szerint volt olyan autós, akit már megbüntettek az érintett kereszteződésben. Az InfoRádió rendőrségi forrásból azonban úgy tudja, a szabálytalankodókat egy másik rendszer szűrhette ki.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást