eur:
393.83
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Balázs: Nem volt könnyű a magyar diplomáciának az elmúlt két évben

Sepregető munka volt a diplomácia az elmúlt két évben - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Balázs Péter egyetemi tanár, volt külügyminiszter; aki szerint lényegesen kevesebb magas szintű látogatás volt Magyarországon a kormányváltás óta.

A külpolitika a belpolitika tükre - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Balázs Péter volt külügyminiszter, aki hozzátette: hiába vannak jó diplomaták, ha itthon hemzsegnek a problémák és állandóan magyarázkodni kell, hogy mi miért történik az országban.

Sepregető munka volt a diplomácia az elmúlt két évben - fogalmazott az egyetemi tanár. Nem volt könnyű a diplomáciának: száguldott a kétharmados parlamenti többség, nem nézett se jobbra, se balra, és lépten-nyomon borogatta fel az út menti tilalomfákat - ezeket kellett a diplomatáknak magyarázniuk a volt uniós biztos szerint.

Balázs Péter úgy véli: az elmúlt két évben Magyarország kényelmetlenné vált a nemzetközi kapcsolatokban. Az eddigieknél jóval kevesebb kormányfői látogatás volt, inkább a multilaterális alkalmak domináltak. Kevés volt a kétoldalú, barátkozó alkalom - értékelte a magyar külpolitika elmúlt két évét a volt külügyminiszter.

Az Aréna teljes adását meghallgathatja, ha ide kattint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×