eur:
394.17
usd:
370.23
bux:
65674.48
2024. április 19. péntek Emma

Kiket vizsgál kiemelten az adóhatóság? - Lapszemle

A Magyar Nemzet arról számol be, kik ellen indít vagyonvizsgálatot az adóhivatal. A Napi Gazdaság szerint reorganizációs rendeletet dolgozott ki Esztergom polgármestere.

A Magyar Nemzet megtudta, hogy vagyonvizsgálatot indít az adóhivatal azok ellen, akik rendszeresen adnak kölcsönt különféle magánszemélyeknek, és ellenőrzésre számíthatnak a papíron minimálbért kereső vállalkozók vagy az évek óta veszteséges társaságok tulajdonosai. A lap szerint az idén tavalyhoz képest több vagyonosodási vizsgálatot rendel el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A módszer az eltitkolt, adózatlan jövedelmek feltárásának egyik hatékony eszköze.

A Napi Gazdaság arról számol be, hogy új reorganizációs rendelettel áll elő Esztergom polgármestere, miután tavaly decemberben az Alkotmánybíróság visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a város adósságrendezési tervének alapját jelentő dokumentumot. Tétényi Éva, a város polgármestere a lapnak elmondta: a város megmentését célzó reorganizációs rendelet hosszú távú megoldásokat kínál majd az egyszeri, tűzoltó jellegű deficitpótlások helyett.

Az Index arról ír, hogy az ideiglenesen forgalomba állt használt Mercedes buszokon egyáltalán nincs nyitható ablak, a járművek egy részén pedig a klímaberendezések nem működtek, vagy csak meleg levegőt fújtak. A BKV-figyelő blog szerint több utas jelezte, hogy amíg a szabad levegőn 25-30 fok volt, addig a busz belsejében a hőmérséklet a 40 fokot is meghaladhatta. A blog úgy tudja, hogy többen rosszul lettek, és le is kellett szállniuk, mert elviselhetetlen volt a hőség. A közlekedési vállalat azért döntött a buszok elindítása mellett, mert az alvállalkozó Nógrád Volán kiesésével nem volt elegendő kiadható autóbusz.

A kínai boltok árnyékában vergődnek a magyar üzletek - írja a Pénzcentrum.hu. Egyértelműen látszik, hogy átalakulóban vannak a magyar fogyasztók szokásai, a ruha-és cipővásárlás tekintetében is. Egyre kevesebben vásárolunk, egyre ritkábban, és főként az akciókat keressük. Leginkább ebből következik az is, hogy a kínai boltok rendkívül népszerűek a vásárlók körében.

A Portfolio.hu egy friss felmérés eredményéről számol be, amely szerint Európában majdnem minden második autós olvassa el szöveges üzeneteit vezetés közben, pedig ez megosztja a figyelmüket, és bizonyíthatóan baleseteket okozhat. Piaci szereplők arra készülnek, hogy Európában elérhetővé tegyenek egy olyan fedélzeti kommunikációs rendszert, amely az írott szöveget beszéddé alakító funkciója segítségével képes felolvasni a beérkező szöveges üzeneteket, és lehetőséget nyújt arra is, hogy a vezető hangutasítás előre megírt válaszokat küldjön ezekre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×