eur:
394.4
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Átcsoportosítanák a felsőoktatási férőhelyeket

Még a ponthúzás előtt átcsoportosítaná az oktatási államtitkárság a mesterképzések betöltetlen ösztöndíjas férőhelyeit az alap- és osztatlan képzésekhez. Erről Kiss Norbert felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár beszélt a Magyar Nemzetnek. Mint mondta, így a tervezettnél többen tanulhatnak állami támogatással.

 Kiss Norbert arról is beszélt, hogy azért rendezik pólusokba az egyetemeket és főiskolákat, hogy tevékenységük összehangolására sarkallják őket. Ennek megfelelően az állami források is ott lesznek bőségesebbek, ahol hajlandók közös fejlesztések, kutatások indítására.

A Budapesti Corvinus Egyetem jövőjéről a helyettes államtitkár elmondta: az intézmény megszüntetése szóba sem jöhet, ám az valóban felmerült, hogy a három agrárkar a Szent István Egyetemhez csatlakozzon.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×