Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Miről tárgyal ma Orbán Viktor Robert Ficóval?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Orbán Viktor kétoldalú megbeszélést folytat ma Robert Fico szlovák kormányfővel. Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára az InfoRádió Arénájában azt mondta: komoly témák felvetésére kevés lesz a rendelkezésre álló idő.

Orbán Viktor kormányfő Varsóban találkozik ma szlovák kollégájával, Robert Ficóval, aki újabb kormányfői kinevezése óta első ízben folytat megbeszélést a magyar miniszterelnökkel.

A szlovák kormányfő a helyi hírügynökségnek korábban azt mondta: szociális és gazdasági témákról fog beszélni a magyar kormányfővel, a szlovák állampolgársági törvény nem lesz téma.

Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium EU-kétoldalú kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az InfoRádió szerda esti Arénájában azt mondta: a rendelkezésre álló szűk időkeret nem is teszi lehetővé az igazán komoly problémák felvetését.

Nem ez az időpont és környezet, amikor komoly problémafelvetésekről lesz szó, esetleg egy témakatalógust lehet felvetni, aminek a tartalma az elmúlt évek tapasztalata alapján ismert - fejtette ki Prőhle Gergely.

A helyettes államtitkár szerint a szlovák-magyar kapcsolatok a témák végtelen tárházát biztosítják. Az infrastrukturális projektek mellett közös uniós téma is akad bőven - tette hozzá.

A varsói találkozó apropóját egyébként a kínai miniszterelnök, Ven Csia-pao háromnapos lengyelországi látogatása adja. A kínai kormányfő itt találkozik Közép-Európa 16 országának vezetőjével, és a várakozások szerint ismerteti országának a régióra vonatkozó új beruházási stratégiáját.