Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ezért éri meg Bruce Willisnek a VII. kerületben filmet forgatni

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megfelezte a filmforgatásra vonatkozó közterület-használati díjat az erzsébetvárosi képviselő-testület csütörtöki ülésén; a döntéstől Vattamány Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester azt várja, hogy még több film készül a városrészben.

A rendeletben a korábbi napi 900 forintról 450 forintra csökken a filmforgatások négyzetméterenkénti közterület-használati díja Erzsébetvárosban, emellett rövidítik az engedély kiadásának időtartamát.

A polgármester előterjesztésében jelezte, hogy az utóbbi években egyre több nemzetközi filmgyártó cég, produkciós iroda érdeklődik a fővárosi forgatási helyszínek iránt, a legnépszerűbbek a belső kerületek. A Bruce Willis főszereplésével forgó Good Day to Die (Die Hard 5.) forgatása jelenleg is érinti a VII. kerületet, korábban itt forgatták Angelina Jolie rendezésében A vér és méz földjén című film egyes jeleneteit, továbbá a Picasso banda című spanyol játékfilmet.

A stábok jelentős kereskedelmi és vendéglátóipari forgalmat hoznak, és a helyi szolgáltatásokról kialakított kedvező kép komoly vonzerőt generál, erősíti a kerület arculatát.

Vattamány Zsolt álláspontja szerint azért volt indokolt módosítani a vonatkozó kerületi szabályozást, hogy a filmesek Erzsébetváros közterületeit válasszák, ezzel is növelve az önkormányzat bevételeit.