eur:
394.45
usd:
368.22
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Visszavásárolja a Főváros a vízműveket

A tervek szerint a fővárosi vízművek vásárolná vissza a Sueztől a részvénycsomagot. A közgyűlés ma jóváhagyta a megállapodás tervezetet. A végső megállapodást május 8-ig kell megkötni.

Jóváhagyta a fővárosi közgyűlés a fővárosi vízművek részvényeinek visszavásárlásáról szóló megállapodást. Hosszú tárgyalás után eldőlt, a főváros 15,1 milliárd forintért vásárolja vissza a Sueztől a kisebbségi részvénycsomagot.

Tarlós István főpolgármester felidézte, a szerződés rendkívüli felmondásának lehetősége is felmerült, de az kockázatos lett volna. Az 1997-es privatizációkor a menedzsmentjogokat is átadták a Szueznek.

Az MSZP-t az érdekelte, miből vásárolják vissza a részvényeket. A jobbikos Losonczy Pál üdvözölte a döntést. Az LMP-s Hanzély Ákos azt mondta, ők is támogatják a visszavásárlást, ugyanakkor szerinte, ahogy ez most a racionális döntés, lehet, hogy 1997-ben az eladás is vállalható lépés volt.

György István főpolgármester helyettes válaszából kiderült, hogy a visszavásárlás döntő része a tervek szerint nem a fővárosi büdzsét terheli.

A megállapodásról szóló határozatot a Fidesz-KDNP, a Jobbik és az LMP elfogadta, az MSZP tartózkodott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×