Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Jávor: Szembe kell nézni a hibákkal

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az LMP frakcióvezetője szerint a kormánynak szembe kellene néznie azzal, hogy az egykulcsos adó megbukott. Jávor Benedek az Aréna című műsorban azt mondta: olyan konvergenciaprogramot kell készíteni, ami a 3 százalékos hiánycél alatt tudja tartani a költségvetést, valamint segíti a gazdaságot kilábalni a krízishelyzetből.

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy hiteles, valós adatokon alapuló, a reális makrogazdasági pályát szem előtt tartó konvergenciaprogramot tegyen le az asztalra. Ha ezt nem teszi meg, nem végzi el a feladatát - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Jávor Benedek.

A frakcióvezető szerint az egykulcsos adó igazságtalan, alkalmatlan volt a gazdasági bajok orvoslására és tragikus helyzetbe sodorta a költségvetést. Ezek után tudni kell kimondani, hogy ez a lépés nem sikerült, szembe kell nézni a hibákkal - tette hozzá.

Be kell látni, hogy ez így nem működik, és olyan konvergenciaprogramot kell készíteni, ami, számolva a realitásokkal, hiteles, követhető és betartható pályán, a 3 százalékos hiánycél alatt tudja tartani a magyar költségvetést, valamint segíti a gazdaságot kilábalni a krízishelyzetből - fejtette ki.

Jávor Benedek közölte: ha a hiánycélt teljesíteni tudják, akkor az siker lesz, és a kormány ebben a tekintetben helyes döntéseket hozott, az viszont már más kérdés, hogy mi ennek az ára. Az a jó gazdaságpolitika, ami meg tudja teremteni a szempontok egyensúlyát, vagyis olyan kompromisszumot képes találni, ami teljesíteni tudja a szükséges makrogazdasági adatok, és ezt nem úgy éri el, hogy a végletekig sarcolja a lakosságot - vélekedett.

A teljes interjút meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Exterde Tibor