eur:
393.73
usd:
368.36
bux:
66059.17
2024. április 24. szerda György

A konkrét programok kidolgozásához érkezett a nemzetpolitika - a nap hírei

A stratégiai keret elfogadása után a konkrét programok kidolgozásához érkezett a magyar nemzetpolitika. Megölték azt a három embert, akiknek holttestét egy balatonakarattyai családi házban találták meg. Elkészült a Vajdasági Magyar Civil Stratégia.

A stratégiai keret elfogadása után a konkrét programok kidolgozásához érkezett a magyar nemzetpolitika. Erről a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára beszélt a romániai Szovátán. Répás Zsuzsanna a Magyar Ifjúsági Konferencia tanácskozásán azt mondta: a magyar nemzetpolitika stratégiai céljának tekinti, hogy a külhoni magyar közösségek számbelileg, szellemileg, gazdaságilag és jogi értelemben is gyarapodjanak.

Több mint 1 milliárd forintos keretösszeggel pályázatot hirdetett roma szakkollégiumok támogatására a Közigazgatási tárca Felzárkózásért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium. A cél, hogy a roma szakkollégiumok olyan szolgáltatásokat biztosítsanak a felsőoktatási intézményekbe felvételt nyert hátrányos helyzetű hallgatók számára, amelyek hozzájárulnak tanulmányaik sikeres befejezéséhez.

A Hajdú-Bihar megyei Mikepércsen átadták az új egészségügyi központot. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter megnyitó beszédében azt mondta: a kormány elkötelezett az egészségügy, azon belül pedig az alapellátás fejlesztésében. Az egészségügyi központ beruházási költsége 88,8 millió forint volt, ennek 90 százalékát uniós forrásból finanszírozták.

A jövő év elejétől elektronikus ügyfélazonosítással, valamint elektronikus aláírással benyújtható dokumentumok használatával bővülhet az elektronikus közigazgatási szolgáltatások köre. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közleménye szerint az ügyfelek 2013-tól akár egy mobiltelefonnal, igazolvány nélkül is el tudják majd intézni hivatali ügyeiket az adóhivatalban vagy a társadalombiztosítás területén.

Rágalmazás gyanúja miatt feljelentést tesz Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos az MSZP szóvivője ellen. Török Zsolt pénteken politikai és gazdasági üzletágakat működtető vállalathoz hasonlította a Fideszt. Budai Gyula - aki egyben a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára is - visszautasította az MSZP politikusának állításait és emlékeztetett: a tárca a hetekben indította el operatív programját, amellyel felszámolhatják a magyar termőterületek jelentős részét érintő zsebszerződéses gyakorlatot.

Kihirdették az e-könyv írói pályázat eredményét a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. A versenyre 172 pályamű érkezett. A mezőnyből négyet díjazott, 40-et pedig megjelentetésre javasolt a zsűri.

Újabb használt, alacsonypadlós buszokat vásárol a Budapesti Közlekedési Központ. A tájékoztatás szerint a 38 darab, 2004-es évjáratú, Euro III-as motorral szerelt, átlagosan 477 ezer kilométert futott Volvo buszokat egyenként mintegy 16,3 millió forintért szerezték be.

Egy 91 éves asszonynak és két, 60 év körüli hozzátartozójának - egy másik nőnek és egy férfinak - a holttestét találták meg a Balatonkeneséhez tartozó Balatonakarattyán egy családi házban - tudta meg rendőrségi forrásból a Távirati Iroda. Az áldozatokat valószínűleg húsvét hétfőn gyilkolták meg, a holttesteket egy családtag találta meg. A hármas gyilkosság elkövetésével a rendőrség a fiatalabb női áldozat 56 éves férfi ismerősét gyanúsítja, ellene országos elfogatóparancsot adtak ki.

Elkészült a Vajdasági Magyar Civil Stratégia: a 2018-ig szóló célokat és feladatokat megfogalmazó dokumentumot szombaton mutatta be a Magyar Nemzeti Tanács. Korhecz Tamás, a tanács elnöke hangsúlyozta: a vajdasági magyarságnak hosszú évtizedek óta ma a legjobbak a lehetőségei, még soha nem volt ilyen összefogott a közösség, és korábban arra sem volt esély, hogy szakmai alapon határozza meg fejlődésének irányát.

Az Egyesült Államok pénzügyminisztere szerint Európának további reformokat kell végrehajtania az adósságválság leküzdéséért. Timothy Geithner a Nemzetközi Valutaalap kormányzótanácsa előtt mondott beszédében emlékeztetett: Washington régóta sürgeti, hogy Európa növelje meg rendkívüli segélyalapjait, az Európai Központi Banknak pedig az összes eszközt be kell vetnie a piacok megnyugtatására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×