eur:
394.73
usd:
370.57
bux:
65346.42
2024. április 19. péntek Emma

Már menesztik a bírókat - lapszemle

Népszabadság értesülése szerint napokon belül megkapják az érintett bírók a kényszernyugdíjazásról szóló papírokat. Miniszteri biztost neveznek ki a MÁV-hoz - értesült a Magyar Nemzet.

Folyik a kötelezettségszegési eljárás, de a bírákat már menesztik - írja a Népszabadság. A lap úgy tudja, hogy napokon belül átadják az érintetteknek a kényszernyugdíjazásról szóló papírokat. Az ügy az Európai Unió Bírósága előtt fejeződhet be.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy miniszteri biztost neveznek ki a MÁV-hoz. A szakember a vasúttársaság teljes átalakítására kap mandátumot, és a lap értesülése szerint akár már ma átveheti a MÁV vezetését Szarvas Ferenc elnök-vezérigazgatótól.

Az agysebészet összetettségénél fogva rendkívüli szakértelmet igényel; az orvostanhallgatók és a kezdő sebészek számára éppen ezért lenne fontos, hogy minél magasabb szinten sajátítsák el a hivatásukat - írja az Index. Az orvosi műhiba azonban megengedhetetlen az agyműtétek során, mivel itt a legkisebb tévedés is súlyos következményekkel járhat. A legújabb japán találmány segíthet megoldani ezt a problémát: a Cybram 001 névre keresztelt robotot kimondottan az agyműtétek szimulációjára tervezték.

A korábbi évekkel összehasonlítva jól áll az Egészségbiztosítási Alap az első negyedév végén - számol be a Portfolio.hu az Országot Egészségbiztosítási Pénztár legfrissebb havi adatait ismertetve. Márciusban ugyanis - már második hónapja - 3,5 milliárd forintos többlettel zárt az alap, ezzel az első negyedév végére közel három milliárd forintos többletet hozott össze. A gyógyszertámogatások kiadásai csökkentek az előző hónapban, de még így is a terv felett teljesültek, időarányosan pedig 15 milliárd forint a túlköltés, ami arra utal, hogy valóban szükség van a kormány által februárban beígért pótlólagos megtakarításokra. Már csak pár napot kell várni, és fény derül az új intézkedésekre.

Budapest vonzza a legtöbb külföldi MBA-hallgatót a régióban, ez nemcsak a programok magas színvonalának, hanem a feltörekvő piacon szerezhető tapasztalatoknak is köszönhető - írja a Napi Gazdaság. A Budapesti Corvinus Egyetem és a Közép-európai Egyetem (CEU) üzleti iskolájába már most többen jelentkeztek teljes idős MBA-képzésre, mint tavaly.

2,7 milliárd forint az ötös lottó várható főnyereménye: a szombati sorsolásig még álmodozhatunk arról, mire is költenénk ezt a rengeteg pénzt. Befektetés, luxusvilla, álomutazás. Ennyi pénzből 11 évet lehetne élni a Seychelle-szigeteken paradicsomi körülmények között, 81 évig folyamatosan utazni, luxusatót vagy lakást venni. Ha pedig valahogy befekteti a pénzt, akkor az egy heti kamat is 3-4 millió forint lehet - olvasható a Pénzcentrum.hu-n.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×