Tarnai: A cél az, hogy vége legyen a "sokszor sóhivatali világnak"

Infostart
2012. április 19. 10:29
A közigazgatás átalakítása arról szól, hogy vége legyen a "sóhivatali világnak" - jelentette ki Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

Csaknem 2 milliárd forintot spórolt meg Pest megye három hónap alatt azzal, hogy január 1-jén létrejöttek a kormányhivatalok, és felesleges szerződéseket szüntettek meg vagy módosítottak - mondta az Önkormányzati szerkezetváltásról szóló konferencia szünetében Tarnai Richárd kormánymegbízott. Hozzátette: azóta nem fordult elő, hogy nem volt étkezés, fűtés vagy világítás iskolában vagy szociális intézményben.

A cél az, hogy a korábbi, "sokszor sóhivatali világnak, aminek hagyományai vannak Magyarországon, véget vessünk" - emelte ki Tarnai Richárd.

Azt is kifejtette: az önkormányzatok hitelfelvételi hajlandósága már azzal jelentősen csökkent, hogy kérelmükhöz állami hozzájárulásra van szükség.

Tarnai Richárd szerint nem jelent gondot az, hogy késik a járások kialakításáról szóló kormányzati előterjesztés általános vitája. Úgy fogalmazott: a járások mini kormányhivatalok lesznek, tehát van már egy minta, hogyan kell azokat létrehozni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást