Nem tervezi emelni a vízdíjat a főváros

Infostart
2012. április 18. 11:05
A főváros nem vízdíjemelésből finanszírozza a vízművek kisebbségi részvénycsomagjának visszavásárlását - mondta Tarlós István főpolgármester a köztévé reggeli műsorában.

Nem emeli a vízdíjat a Fővárosi Önkormányzat - közölte Tarlós István Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetőjének keddi nyilatkozatára reagálva, amely szerint a Fővárosi Vízművek kisebbségi részvénycsomagjának visszavásárlását vízdíjemelésből fogja finanszírozni a főváros vezetése. "Mi nem tervezünk jelenleg ilyet és nem is helyeztünk ilyet kilátásba" - jelentette ki a főpolgármester.

Tarlós István szerint a fővárosi eljárás nem hasonlítható a Pécsett történtekhez, ahol a vízmű visszavétele után emelkedett a vízdíj.

"Nem lehet olyan benyomása az MSZP-nek, mint hogyha itt a pécsi példától kellene tartani. Hogy az általuk kötött szerződés következményeitől tartanak azt éppen el tudom képzelni" - mondta.

Tarlós István továbbra sem nevezte meg, hogy mely két fővárosi közszolgáltató cég termelheti ki a vízművek mellett a visszavásárlás költségét. A vízművek kisebbségi részvénycsomagjának 15,1 milliárd forintos vételárát ugyanis a főpolgármester korábbi nyilatkozata alapján nagyrészt másik két cégének eredményéből finanszírozná az önkormányzat. Az Index információi szerint az FKF és a Főtáv lehet ez a két társaság.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást