eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Új iskolaigazgatói pályázatokat írnak ki 14 megyében

Érvénytelenség, illetve eredménytelenség miatt összesen tizennégy megyében újra kiírják az iskolaigazgatói pályázatokat - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) oktatásért felelős államtitkársága kedden az MTI megkeresésére.

A tájékoztatás szerint a közoktatási intézmények vezetői megbízásával kapcsolatos pályázatokat kilenc megyében "a jogi szabályozás félreérthetősége miatt" tévesen írták ki.

"Miután a törvényi szabályozás nem egyértelmű, azért, hogy utóbb semmilyen támadás ne érhesse a pályázaton nyertes kinevezett vezetőt, a Nefmi úgy döntött, hogy az érintett megyékben megismételteti a pályázat kiírását" - közölték. Ez azt jelenti, hogy a korábban kiírt pályázatok érvénytelenek.

Az új pályázati kiírás Somogy, Pest, Győr-Moson-Sopron, Bács-Kiskun, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Zala, Csongrád, Fejér és Hajdú-Bihar megyét érinti.

További négy megyében - Komárom-Esztergom, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén - azért írnak ki új pályázatot, mert a korábbi eredménytelen lett, így például volt, ahol nem akadt pályázó.

A Nefmi közölte azt is, hogy a Nemzeti Közigazgatási Intézet hivatalos honlapján legkésőbb szerdáig minden érintett megyei intézményfenntartó központ közzéteszi az új pályázati felhívásokat. Jelezték továbbá, hogy az új kiírásban a pályázati feltételek nem változtak, ám a vezetői megbízás kezdő időpontja és a beadási határidő az újrapályáztatás miatt módosult.

A Pest Megyei Intézményfenntartó Központ (PMIK) korábban azt közölte az MTI-vel, hogy 29 közoktatási intézmény igazgatói álláshelyére írta ki az új pályázatot.

Közöttük szerepel a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium, amelynek igazgatóját, Czita Zoltánt április elsején váltották le. Utóda Mede Norbert lett, akit április 3-tól átmeneti időre, július végéig bíztak meg az intézmény irányításával.

Az új vezető kinevezése miatt április 4-én huszonhárom tanár átmenetileg lemondott osztályfőnöki és munkaközösség vezetői megbízatásáról, majd a diákok és a szülők egy részével közös tüntetésen fejezték ki tiltakozásukat a PMIK döntése ellen. A megyei intézményfenntartó aznapi közleménye szerint Mede Norbert megbízása jogszerű és szakmailag megalapozott volt.

Czita Zoltán az MTI-nek kedden úgy nyilatkozott, megfontolja az iskolaigazgatói poszt újbóli megpályázását, míg megbízott utóda, Mede Norbert azt mondta, annyi a dolga, hogy még gondolkodni sem volt ideje az induláson.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×