eur:
395.72
usd:
372.21
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Csődhullám fenyeget a betegszállításban

Az InfoRádió úgy tudja, nemcsak Csongrád, hanem Pest és Nógrád megyében is megszűnhet egy-egy betegszállító cég a kiegészítő üzemanyagár-kompenzáció híján. Szegeden a négy cégből mostanra három, nyárra kettő marad csak, így az ellátás jelentős problémát jelent majd. A helyzetet az Országos Tisztifőorvosi Hivatal is vizsgálja. A Mentők és Betegszállítók Országos Egyesülete elnöke az InfoRádiónak azt mondta: a benzinár és egyéb költségek emelkedése miatt több száz millió forintra lenne szükségük a betegszállítóknak.

A szegedi helyzetet már fél éve jeleztük a tárcának. A gázolaj drágulása és egyéb költségek növekedése miatt felborult a betegszállítás finanszírozása, aminek következtében tönkremennek a kis szervezetek - mondta az InfoRádiónak a Mentők és Betegszállítók Országos Egyesületének elnöke annak kapcsán, hogy Szegeden a nyárra négyből csak két betegszállító marad.

Bíró Ferenc hozzátette: ha a minisztérium és az OEP nem avatkozik be, akkor csődhullám várható. Nemcsak Csongrádban, hanem például Pest és Nógrád megyében is vannak olyan kisebb cégek, amelyek nagyon rossz helyzetben vannak.

A kis cégeket vagy felvásárolják, vagy a nagyobbak átveszik a kapacitásokat, de a költségek növekedése miatt "vakmerő" az, aki ezt megteszi - fogalmazott az elnök, aki szerint évi 600 és 800 millió forint között van az az összeg, amire a gázolaj drágulása miatt szükségük lenne a betegszállítóknak.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×