eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Budai: Egyes térségekben nagy a baj

A fagykárt szenvedett gazdálkodók jelenlegi legfontosabb feladata, hogy minél hamarabb jelentsék be a káreseményt a falugazdászoknál - mondta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára csütörtökön egy balkányi gyümölcsösben tett bejárást megelőző sajtótájékoztatón.

Az államtitkár közlése szerint pontos adatok nincsenek még arról, mekkora kárt okozott a gyümölcsösökben a kedd hajnali mínusz 7 és mínusz 11 Celsius fok közötti fagy a szabolcsi ültetvényeken, de az már látható, hogy egyes térségekben - Vásárosnamény, Kisvárda és Csenger környékén - "nagy a baj."

Budai Gyula a tájékoztatón arra kérte az érintett gazdálkodókat, hogy tizenöt napon belül jelentsék be a káreseményüket a falugazdászoknál, ha pedig még kötöttek biztosítást, akkor tegyék meg, mivel a szabályok szerint csak az ezzel rendelkező termelők részesülhetnek száz százalékos kárenyhítésben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×