eur:
393.26
usd:
367.9
bux:
66122.13
2024. április 24. szerda György

Csizmadia: Mindkét oldal be van zárva a szerepekbe

A végleges rendszer helyett lehet, hogy újabb ideiglenesség következik, ugyanis nincsenek meg a rendszer véglegesítésének a feltételei - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Csizmadia Ervint politológus. A Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója szerint nehéz lesz konszolidációt végrehajtani.

A konszolidáció személyi feltétele, hogy a kormányzó erő tud-e jogi hátterű, nemzetközi tekintéllyel rendelkező jelöltet találni az államfői posztra - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Csizmadia Ervin politológus. A Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója szerint mindez nehéz lesz, mert olyan légkör van az országban, ami nem különbözik a Gyurcsány-kormány második időszakától.

Csizmadia Ervin kiemelte: a konszolidáció feltétele mindig az, hogy a másik oldal hajlandó-e ebben részt venni. A nagy méretű kormányok óriási kockázatot rejtenek magukban, mert senki sem akar szóba állni velük, aki nem tartozik a kétharmados tömbhöz - tette hozzá.

Mindkét oldal be van zárva a szerepekbe, az ellenzék sem érzi, hogy a nemzeti együttműködés rá is kiterjedne, egy kétharmados kormánynak nem lehet partnerének lenni - vélekedett.

A politológus szerint a végleges rendszer helyett lehet, hogy újabb ideiglenesség következik, ugyanis nincsenek meg a rendszer véglegesítésének a feltételei.

A jó kormányzás a liberális demokrácia intézményrendszerének megóvása - emelte ki Csizmadia Ervin. Kifejtette: a mai Európában a liberális és a demokratikus együtt érték, ha azt érzékelik, hogy ez egy uniós tagállamban sérül, akkor az ő számukra az már nem jó kormányzás.

A teljes interjút meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 14:11
×
×
×
×