Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az egészségügy újjászervezése is a terítéken lesz a parlamentben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Módosíthatják a szabálysértési törvényt és felgyorsíthatják a kiemelt jelentőségű beruházások megvalósítását, majd megkezdik a vitát a kórházak állami átvételéről a parlament kétnapos ülésén.

Az Országgyűlés hétfőn kezd tárgyalni arról az előterjesztésről, amelynek értelmében májusban az állam 55 kórházat vesz át az önkormányzatoktól. Ám még előtte a határozathozatalok során a képviselők hozzájárulhatnak a foglalkoztatási szövetkezetek létrehozásához, amelyek a foglalkoztatásból kirekedt hátrányos helyzetű embereknek teremthetnek munkalehetőséget.

Az Országgyűlés - kiemelt jelentőségű ügyekben - megteremtheti a lehetőségét a környezeti hatásvizsgálat és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárás határidejeinek lerövidítésére, hogy felgyorsulhasson az esetleges az európai uniós források kifizetése.

Továbbá, ha a képviselők elfogadják a polgári perrendtartásról szóló törvény módosítását, lehetőség lesz arra, hogy a külföldi, de kézbesítési megbízottat nem állító és iratot át sem vevő perbe fogottaknál is alkalmazható legyen a rövidebb tárgyalási időközre vonatkozó szabály.

Részben a bírságok értékhatárának emelése miatt, Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára számos ponton módosulhatnak a szabálysértésekkel összefüggő jogszabályok, valamint a képviselők elfogadhatják a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2010-es, elektronikus hírközléssel összefüggő beszámolóját.

A járások kialakításáról holnap kezdik a vitát a kormánypárti és ellenzéki frakciók.