A baptistáké lehet az oktatás Vácon - lapszemle

Infostart
2012. április 6. 08:10
A következő tanévet a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában kezdhetik el a váci oktatási intézmények - írta a Népszabadság. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a Profi és a Match is kivonulhat a magyar piacról.

A Népszabadság arról ír, hogy a következő tanévet akár már a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában kezdhetik el a váci oktatási intézmények. Ez a városban több óvodát, öt általános iskolát, négy középiskolát, ezer pedagógust, több ezer gyereket és felnőttet érint.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a Profi és a Match lehet az a két üzletlánc, amely a közeljövőben kivonulhat a magyar piacról, felvásárlásukkal pedig a CBA kísérletezhet. Az áruházlánc bővítéséről folytatott tárgyalások tényét - konkrétumok nélkül - a CBA kommunikációs igazgatója elismerte a lapnak. Ha létrejön az üzlet, akkor a magyar üzletlánc akár meg is előzheti a hazai piacon listavezető Tescót.

Az Index egy brit szoftverfejlesztő blogján megjelent bejegyzés alapján arról ír, hogy biztonsági hibát találtak a Facebook mobilos alkalmazásában. Elég ugyanis lemásolni egy fájlt, hogy idegen készüléken jelentkezzenek be a nevünkben.

A Napi Gazdaságnak Ughy Attila, Pestszentlőrint-Pestszentimre polgármestere adott interjút. Ebből kiderül: a Malév Zrt. megszűnéséhez kapcsolódó létszámleépítések miatt munkanélkülivé váló emberek tájékoztatását és gondjaik megoldását segítő, állásbörzével egybekötött információs napot szervez a XVIII. kerületi önkormányzat. A Malév és a repülőtér mintegy tízezer embernek adott munkát, közülük öt ezren a környező településeken élnek.

A Portfolio.hu a CNBC információi alapján arról ír, hogy szivárognak a részletek a Facebook tőzsdére lépéséről. Eldőlt például, hogy a Nasdaq-on forognak majd a Facebook részvényei a májusi elsődleges részvénykibocsátást követően, és hogy a részvények az "FB" kódot kapják meg.

A Pénzcentrum.hu összeállítása szerint 47 ezer forintból akár több fesztiválra is elmehetünk idén. A legolcsóbb rendezvényen akár 13 napig is kihúzhatnánk ennyi pénzből - persze, ha egyáltalán tartana eddig -, napi két hamburgert és négy sört fogyasztva.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást