eur:
395.72
usd:
371.96
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Wéber: Új jelenség figyelhető meg a jobboldalon

A következő köztársasági elnök mandátuma várhatóan bő két év múlva kezdődő új parlamenti ciklus háromnegyedére is kiterjed - hívta fel a figyelmet Wéber Attila szociológus, politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában.

Egy régen nem tapasztalt jelenséget emelt ki Wéber Attila Schmitt Pál lemondása előtti napokból. 2006, a Fidesz választási veresége óta most fordult elő először az, hogy egy erős értelmiségi "lázadást" érzékelhettünk a jobboldalon. Ez egy új jelenség amióta a Fidesz kormányoz a szociológus szerint, aki azonban nem gondolja, hogy hasonló megfigyelhető lesz a közeljövőben.

Ez mutatja az orbáni terjeszkedés határait, és azt, hogy lehetnek olyan pontok, ahol ellenállásba ütközhet. Erre mindenképp figyelnie kell - tett hozzá a politikai elemző.

Kiemelte azt is, hogy Schmitt Pál lemondásával új ötéves elnöki ciklus kezdődik, ami azt jelenti, hogy három évet a következő kormányzati periódusban regnál. Ez akkor lesz érdekes, ha nem a Fidesz jut hatalomra 2014-ben, és most egy Orbán Viktortól jobbra álló jelölt költözik be a Sándor-palotába - mondta Wéber Attila.

Az Aréna teljes adását meghallgathata, ha ide kattint.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×