eur:
393.76
usd:
365.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nyílt levélben védi József Attila szobrát Radnóti özvegye - lapszemle

A Magyar Nemzetnek a az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója nyilatkozott, a Népszabadság pedig azt írja, hogy nyílt levélben vette védelmébe az Országgyűlés épülete mellett álló József Attila-szobrot Radnóti Miklós költő felesége.

Szaktanácsadók segítik majd a nevelők, oktatók munkáját, amelynek köszönhetően átalakul, szakszerűbbé válik a pedagógus-továbbképzési rendszer - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Kaposi József, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója. A szaktanácsadók az új alaptanterv bevezetése után kezdik meg munkájukat.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy a költségvetési szervek beszerzéseit bonyolító Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság két folyamatban lévő közbeszerzését fújta le, egy nettó 4,5 milliárdos papír- és egy egymilliárdos nyomtatótendert. A januárban közzétett ajánlati felhívásokat indoklás nélkül vonták vissza.

A Népszabadság azt írja, nyílt levélben vette védelmébe az Országgyűlés épülete mellett álló József Attila-szobrot Radnóti Miklós költő felesége, Gyarmati Fanni. A szobrot a Kossuth tér átépítésének részeként el kívánják mozdítani mostani helyéről.

Jogerősen is pert nyertek a Margit híd felújítását végző konzorcium tagjai a Fővárosi Önkormányzattal szemben a híd átadásának csúszásával kapcsolatban, írja a Napi Gazdaság. A lap szerint a döntés ezzel kimondja, hogy a főváros által későn átadott tervek miatt tolódott ki a határidő 2010 nyarától az év őszére, így az önkormányzatnak nem jár kötbér sem.

A Magyar Nemzet azt írja, körülbelül egy tonna romlott nyers húst és húskészítményt foglaltak le a szakhatóságok Szarvason egy élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozástól. A napilap közlése szerint a vizsgálat azután indult, hogy valaki bejelentette: a cég lejárt szavatosságú termékeket forgalmaz nagy tételben.

Az Index a Blikk értesüléseire hivatkozva arról ír, hogy Eperjes Károlyt a Kútvölgyi Klinika pszichiátriai osztályán kezelik, barátai szerint túlhajtotta magát. A bulvárlap úgy tudja, hogy nem az Új Színházban lett rosszul Eperjes Károly, hanem a szerettei vitték be a klinikára a hét végén.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a jövőben akár utalvánnyal vagy a cafetéria elemei közé beépítve is lehet fizetni a családi napközikért és nem kizárt, hogy a bölcsődei díjat is ilyen formában fizethetik a szülők. Az alternatív napközik ára jelenleg havonta 40-50 ezer forint, de Budapesten 65-75 ezer forintos tarifával is lehet találkozni.

A magyar lakosság legnépszerűbb megtakarítási formája továbbra is a forintbetét, írja a Pénzcentrum.hu. A portál utána járt, hogy a különböző bankok milyen konstrukciókat kínálnak, s azokban mennyit is fial a betett pénzünk.

A Portfolio.hu arról ír, kétezer dolgozótól válna meg a Yahoo, amely 2011-ben 14 ezer embert foglalkoztatott. A létszámcsökkentés terve nem volt váratlan, bár sokak szerint ez a lépés nem feltétlenül oldja meg azt, hogy a Yahoo igencsak lemaradt fő riválisai, a Google és a Facebook mögött a versenyben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×