eur:
394.09
usd:
364.86
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Így változik a közösségi közlekedés menetrendje

Változik a közösségi közlekedés menetrendje a hétvégén a húsvéti ünnep miatt, a vonatok és a buszok is megváltozott rend szerint közlekednek.

A MÁV-Start tájékoztatása szerint a személyszállító vonatok vasárnap az ünnepnapi, húsvét hétfőn pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek, keddtől pedig a megszokott, hétköznapi menetrend lesz érvényben.

A legnagyobb utasforgalmú vonalakon a szerelvényeket több járművel indítják. A vasúttársaság arra kéri az utazókat, hogy a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében elővételben vagy az interneten váltsák meg jegyüket; utóbbi esetben a jegy otthon is kinyomtatható.

A Volán Egyesülés azt közölte: péntekig a tanítási szünetben érvényes, szombaton a szabadnapi, vasárnap a munkaszüneti, hétfőn a hét első munkanapját és iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napi, kedden pedig a hét első munkanapja és tanítási napja szerinti menetrend lesz érvényben. Felhívták a figyelmet arra, hogy csütörtökön és pénteken az iskolai előadási napokra meghirdetett járatok nem közlekednek.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a BKV járatai csütörtökön és pénteken a nyáron megszokott, iskolaszüneti menetrend szerint közlekednek. Azok a járatok, amelyeknek nincs külön menetrendjük a tanítási szünetek idejére, a normál munkanapi rend szerint közlekednek. Húsvéthétfőn a járatok az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint közlekednek.

A közúti közlekedésben is lesznek változások a körmenetek miatt: az I., a II., a XI., a XVIII. és a XIX. kerületben is ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×