eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hol érdemes diplomát szerezi? - Hetilapszemle

A Heti Válasz Kövér Lászlóval készített interjút, a Figyelő a külföldi diplomaszerzésről készített összeállítást.

A Heti Válasz interjút készített Kövér Lászlóval, aki szerint van olyan személy, aki nála alkalmasabb a köztársasági elnöki poszt betöltésére. Az Országgyűlés elnöke, aki az új államfő hivatalba lépéséig a köztársasági elnök hatásköreit gyakorolja, elmondta: a plágiumügy tanulságának azt tartja, hogy aki vállalja a köztársasági elnöki jelölést, készüljön fel a legrosszabbra. Kövér László megjegyezte: Schmitt Pál az államfői posztot szolgálatként vállalta, és szerinte a politika nem semmisíthet meg egy egész életpályát.

Az LMP-s Schiffer András ügynökügyet feltáró javaslatának tárgysorozatba vételét célzó szavazásról szólva Kövér László úgy fogalmazott: "a szerencsére kimúlt SZDSZ nyomába lépve az LMP és Schiffer András a kérdés felemlegetésével ismét azt sugallja, hogy mindent nyilvánosságra lehet hozni. Miközben tudja, ilyen egyetlen posztszocialista országban sincs". Szerinte a rendcsinálást a padláson kell kezdeni, a még élő és bűnöket elkövető embereket pedig bíróság elé kell állítani.

A Figyelő összeállításából kiderül, hogy a külföldi diplomára áhítozó magyar diákok közül a többség angol nyelvterületre vágyik - nem véletlenül. A brit Cambridge vagy Oxford és az amerikai Harvard, Yale, vagy Stanford a világ legjobb 15 egyeteme közé tartoznak. A beiratkozók azt remélik, hogy rangos diplomával itthon jobban el tudnak helyezkedni. A lap ugyanakkor beszámol arról, hogy Magyarország is célországa egyes képzéseknek, a külföldiek például, előszeretettel folytatnak nálunk orvosi és zenei tanulmányokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×