Hol érdemes diplomát szerezi? - Hetilapszemle

Infostart
2012. április 5. 10:59
A Heti Válasz Kövér Lászlóval készített interjút, a Figyelő a külföldi diplomaszerzésről készített összeállítást.

A Heti Válasz interjút készített Kövér Lászlóval, aki szerint van olyan személy, aki nála alkalmasabb a köztársasági elnöki poszt betöltésére. Az Országgyűlés elnöke, aki az új államfő hivatalba lépéséig a köztársasági elnök hatásköreit gyakorolja, elmondta: a plágiumügy tanulságának azt tartja, hogy aki vállalja a köztársasági elnöki jelölést, készüljön fel a legrosszabbra. Kövér László megjegyezte: Schmitt Pál az államfői posztot szolgálatként vállalta, és szerinte a politika nem semmisíthet meg egy egész életpályát.

Az LMP-s Schiffer András ügynökügyet feltáró javaslatának tárgysorozatba vételét célzó szavazásról szólva Kövér László úgy fogalmazott: "a szerencsére kimúlt SZDSZ nyomába lépve az LMP és Schiffer András a kérdés felemlegetésével ismét azt sugallja, hogy mindent nyilvánosságra lehet hozni. Miközben tudja, ilyen egyetlen posztszocialista országban sincs". Szerinte a rendcsinálást a padláson kell kezdeni, a még élő és bűnöket elkövető embereket pedig bíróság elé kell állítani.

A Figyelő összeállításából kiderül, hogy a külföldi diplomára áhítozó magyar diákok közül a többség angol nyelvterületre vágyik - nem véletlenül. A brit Cambridge vagy Oxford és az amerikai Harvard, Yale, vagy Stanford a világ legjobb 15 egyeteme közé tartoznak. A beiratkozók azt remélik, hogy rangos diplomával itthon jobban el tudnak helyezkedni. A lap ugyanakkor beszámol arról, hogy Magyarország is célországa egyes képzéseknek, a külföldiek például, előszeretettel folytatnak nálunk orvosi és zenei tanulmányokat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást